ACV en Hoogeveen loten thuiswedstrijd in KNVB Beker

ACV - Be Quick 1887
ACV speelt een thuiswedstrijd tegen Hercules © Sander Craje
VOETBAL - In de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker spelen ACV en Hoogeveen een thuiswedstrijd. De loting koppelde de Assenaren aan het Utrechtse USV Hercules, terwijl Staphorst in Hoogeveen op bezoek komt. De winnaars van de tweede kwalificatieronde plaatsen zich voor het hoofdtoernooi om de voetbalbeker van Nederland.
ACV was de eerste ronde vrijgeloot en treft met USV Hercules geen onbekende. Twee jaar geleden speelde de ploeg van trainer Ruud Jalving, in Utrecht, ook al in de beker tegen de ploeg uit de Domstad. De spectaculaire wedstrijd eindigde destijds in 1-1, waarna ACV beter was in het nemen van strafschoppen. Hercules speelt een klasse lager dan ACV, in de derde divisie.
Hoogeveen, dat ook uitkomt in de derde divisie, kwam afgelopen weekend in de eerste kwalificatieronde wel in actie en won, moeizaam, tegen Baronie. In Breda scoorde Noah Schuurman, vlak voor tijd, de bevrijdende 0-1. In de tweede ronde wacht een mooie derby op de ploeg van de nieuwe trainer Stef Lamberink. Hoogeveen treft Staphorst niet alleen in de beker, maar ook nog twee keer in de competitie.

Speeldata

De wedstrijden worden op een doordeweekse dag gespeeld. De exacte dag is nog niet bekend, maar de wedstrijden worden op dinsdag 19, woensdag 20 of donderdag 21 september afgewerkt.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.