Zantinge en Even met Oranje na zinderende slotfase door naar halve finale EK

Zantinge en Even met Oranje na zinderende slotfase door naar halve finale EK
Zantinge (l) en Even (r) met Oranje na zinderende slotfase door naar halve finale EK © eigen foto
ROLSTOELBASKETBAL - De mannen van het Nederlands rolstoelbasketbalteam, met Quinten Zantinge uit Havelte en Gijs Even uit Steenwijksmoer, hebben de halve finale van het EK in Rotterdam bereikt.
Tegen Frankrijk werd het vanmiddag na een zinderende slotfase 63-60. Zantinge speelde daarin een glansrijke hoofdrol. Met 60-60 en nog één minuut speeltijd op de klok maakte hij de 62-60. Daarna bracht hij met een strafworp ook de eindstand van 63-60 op het scorebord. Halverwege de wedstrijd keek Oranje nog tegen een 27-37 achterstand aan.
In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde Frankrijk nog, maar die driepunter werd afgekeurd door de scheidsrechter.

Tickets voor Paralympics

Oranje staat morgenavond om 20.00 uur in de halve finale van het EK tegenover Spanje. De andere halve finale gaat tussen Groot-Britannie en Duitsland (17.30 uur).
De twee finalisten van het EK in Rotterdam gaan rechtstreeks naar de Paralympics van volgend jaar in Parijs. De nummers drie, vier en vijf en Frankrijk spelen komend voorjaar nog het Paralympisch Kwalificatie Toernooi voor het laatste Europese ticket voor de Spelen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.