SC Genemuiden verpest debuut Hoogeveen in derde divisie

Hoogeveen trainer Stef Lamberink
Hoogeveen trainer Stef Lamberink kan het tij niet keren © RTV Drenthe/Rene Posthuma
VOETBAL - Hoogeveen heeft het debuut in de derde divisie niet kunnen kunnen omzetten in een overwinning. In eigen huis was SC Genemuiden met 1-2 te sterk. De zege was verdiend. Het team uit Overijssel was de betere ploeg.
Beide teams kwamen vorige week, met wisselend succes, in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker in actie. Hoogeveen won, weliswaar moeizaam, van Baronie, terwijl Genemuiden werd uitgeschakeld door Barendrecht.

Snelle achterstand

Maar de gasten begonnen beter aan de wedstrijd en namen na al tien minuten spelen een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd slecht verdedigd, waarna Mike Reuvers de bal ongehinderd, van een meter of vijf, kon binnen schieten.
Het duurde even voordat de thuisclub de eerste kans kon noteren. Justin Benjamins was, na twintig minuten spelen, dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging, van dichtbij, net over. De gasten voetbalden echter makkelijker en hadden niet alleen een veldoverwicht, maar kregen ook een paar goede kansen, die echter werden gemist, zodat er voor rust niet meer werd gescoord.

Blessures

Hoogeveen trainer Stef Lamberink miste zes geblesseerde spelers en met name het gemis van Menno Heerkes, Emil Bijlsma en Levon van Dijk was ook in de tweede helft merkbaar. De ploeg knokte voor iedere meter maar trof vanavond een betere tegenstander.
Na een uur spelen kwam Genemuiden op 0-2, na een goed uitgevoerde counter mocht Arend van de Wetering de tweede treffer van de gasten langs doelman Stan Meekhof schieten. Na de 0-2 was de wedstrijd gespeeld. Hoogeveen kon geen vuist meer maken en mocht van geluk spreken dat Genemuiden genadig was.
In blessuretijd bepaalde Jamai Kriekjes de eindstand op 1-2. De resterende speeltijd was te kort voor, een ook niet verdiend, gelijkspel.
Volgende week speelt Hoogeveen de tweede wedstrijd van het seizoen in Utrecht. Op zondagmiddag is USV Hercules de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.00 uur.
Hoogeveen trainer Stef Lamberink na de nederlaag tegen Genemuiden

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.