Fred Grim: 'Het is klote, maar we hebben wel veerkracht getoond'

Grim
Fred Grim © Cor Lasker
VOETBAL - Fred Grim leed zijn eerste nederlaag in dienst van FC Emmen, in een wedstrijd die bol stond van goals, fouten, kaarten en opmerkelijke scheidsrechterlijke beslissingen. "Natuurlijk is het een klotegevoel als je verliest, maar ik heb zeker in de tweede helft een team gezien dat veerkracht toonde en met een beetje geluk had er zelfs nog wel een resultaat in gezeten", aldus de oefenmeester.
De rode kaart van Kieftenbeld was, uiteraard, ook voor Grim een belangrijk moment in de wedstrijd. "Het duel kantelde daardoor. Wat ik daarna verwachtte? Dat we klinischer zouden zijn en langer op de nul zouden spelen dan dat wij deden."

De wissels

Na de 0-2 voerde Grim een dubbele wissel door. "Op dat moment vond ik dat hun middenvelders wel heel gemakkelijk mochten voetballen. Dus wilde ik wat meer energie in het elftal brengen. Dat leveren Piotr Parzyszek en Ahmed El Messaoudi ook wel, maar dan vooral in balbezit. Met Joey Konings en Dennis Vos erbij ging het ook beter en maakte we een geweldige treffer, maar nog geen minuut later staat het 1-3. Dat kan en mag ons gewoon niet gebeuren, al besef ik dat dat waarschijnlijk ook een heel goed leermoment is voor mijn spelers."

Onnozele goal

"In de tweede helft heb ik een team gezien dat veerkracht toonde en hadden we met wat meer geluk de aansluitingstreffer gemaakt, maar in plaats van de 2-3 krijgen we weer een onnozele goal tegen en is het duel gespeeld."
Fred Grim: 'Het is klote, maar we hebben wel veerkracht getoond'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.