ACV stelt flink teleur bij Jong Almere City FC

ACV'er Justin Mulder in actie tegen Jong Almere City FC
ACV'er Justin Mulder in actie tegen Jong Almere City FC © Sander Crajé
VOETBAL - ACV leed op bezoek bij Jong Almere City FC een 3-1 nederlaag en was geen schim van de ploeg die vorig seizoen heer en meester was in de Derde Divisie en die in de eerste drie duels van dit seizoen al zes punten pakte.
Door de tweede nederlaag van het seizoen zakt ACV naar plek 10 in de Betnation Divisie. Koploper blijft HHC, dat ook de vierde wedstrijd van het seizoen wist te winnen (0-5 bij FC Lisse).

Na acht minuten 2-0

Al snel liep de ploeg van trainer Ruud Jalving achter de feiten aan toen Tyrese Noslin en Jochem Ritmeester van der Kamp de thuisploeg in de beginfase op een comfortabele voorsprong brachten. Bij beide goals, die binnen acht minuten vielen, mocht de thuisclub naar hartelust combineren. Er werd de talenten van de kersverse eredivisionist geen strobreed in de weg gelegd.
Via Giovanni Zwikstra had ACV tot twee keer toe iets terug kunnen doen, maar de spits die vorige week zijn eerste treffer maakte, kreeg de bal niet tussen de palen.

Toeschouwer in eigen wedstrijd

De 3-0, na exact een half uur, van Guus Beaumont was tenenkrommend. Tenminste vanuit ACV-perspectief. De thuisclub zal het ongetwijfeld hebben ervaren als een heerlijke aanval, met een prachtig schot.
De Assenaren waren een half uur toeschouwer in hun eigen wedstrijd. Door Niels Grevink, die in de blessuretijd van de eerste helft de 3-1 maakte, gloorde er toch weer enige hoop bij de bezoekers maar die hoop bleek ijdel.

Iets beter

Het werd na rust wel iets beter, maar ondanks de goede bedoelingen van de vijf invallers en de zes die mochten blijven staan van Jalving vielen er nauwelijks kansen te noteren. Tien minuten voor tijd had één van de invallers, Mark Jagt, de spanning nog terug kunnen brengen maar hij schoot van dichtbij naast. Aan de andere kant was Jong Almere City ook genadig, waardoor er aan de 3-1 stand niets meer veranderde.
ACV vervolgt de competitie zaterdag met een thuisduel tegen Noordwijk.
ACV stelt flink teleur bij Jong Almere City FC

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl