Fred Grim moet puzzelen voor Jong Ajax: 'Het valt even niet mee'

Fred Grim
FC Emmen trainer Fred Grim heeft personele zorgen voor Jong Ajax © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Na een weekje vrijaf pakt FC Emmen morgen in Amsterdam de draad weer op. Jong Ajax is de tegenstander, maar trainer Fred Grim weet nog niet welke elf spelers hij morgenavond kan opstellen. "We hebben te maken met de nodige blessures, dus het wordt even puzzelen", laat de oefenmeester weten.
Twee weken geleden was alleen Robin Schouten geblesseerd, maar amper veertien dagen later zijn er grotere personele zorgen. Maikel Kieftenbeld is geschorst na zijn rode kaart tegen FC Dordrecht en Grim werd geconfronteerd met een aantal blessures. Vorige week raakte Mike te Wierik geblesseerd aan zijn bilspier, hij is vier tot zes weken uitgeschakeld.
Lorenzo Burnet raakte maandag aan zijn enkel geblesseerd en het is nog twijfelachtig of hij morgen in Amsterdam inzetbaar is. Dat geldt ook voor vleugelaanvaller Chardi Landu. De al langer geblesseerde Rui Mendes is wel op de weg terug, maar nog niet beschikbaar.

Aantal keuzes kwijt

"Het valt even niet mee", zegt Grim na afloop van de training. "En ik ben ook een aantal keuzes kwijt", verwijst de oefenmeester naar het ontbreken van Te Wierik, die ook als rechtsback ingezet kan worden. Het heeft er alle schijn van dat Michaël Heylen de plek in het centrum van de verdediging inneemt, maar over het invullen van de andere posities moet Grim nog nadenken. "Ik heb een aantal scenario's, maar om te zeggen het wordt scenario één, twee of drie, dat is afhankelijk van wie er wel of niet fit raakt en wie er een goede indruk maakt."
Fred Grim moet puzzelen voor Jong Ajax

Niet wie, wel hoe

Grim gaat met Emmen op bezoek bij zijn oude club, waar hij als doelman en trainer actief was. "Dat is altijd leuk, ik ken er nog genoeg mensen." Wie er bij Jong Ajax gaat spelen is de vraag, maar over de speelwijze verwacht Grim geen verrassingen. "Het is altijd de vraag wie ze vrijdag opstellen, dat is altijd een nadeel voor de tegenstander. Maar hun manier van spelen zal niet anders zijn."

Wedstrijd voor wedstrijd

Na de wedstrijd van vrijdag wacht maandag een ontmoeting met Jong FC Utrecht, dat in Emmen op bezoek komt, maar met die wedstrijd is Grim nog niet bezig. "Laten we eerst naar vrijdag toewerken met elkaar, zeker nu met onze personele problemen. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd."
Jong Ajax - FC Emmen is morgen uiteraard weer live te volgen op Radio Drenthe. De uitzending begint om 19.30 uur. De aftrap van de vijfde competitiewedstrijd is om 20.00 uur. Niels Dijkhuizen en René Posthuma doen op De Toekomst weer het verslag.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.