FC Emmen-aanvoerder Jari Vlak is zelfkritisch: 'Ik weet ook dat het beter moet'

Jari Vlak
Een kritische Jari Vlak vindt zelf dat zijn spel beter moet © FC Emmen/René Posthuma
VOETBAL - Tegen Jong Ajax is Jari Vlak vanavond voor de vijfde keer dit seizoen aanvoerder van FC Emmen. Na een goede voorbereiding is er veel kritiek op de geboren Volendammer. Vlak is zelfkritisch en vindt zelf ook dat hij beter kan en beter moet.
Vlak draait er niet omheen: "Het kan beter, het moet beter", laat hij weten. Het is nog niet zoals ik van mezelf gewend ben, het moet beter. Na een goede voorbereiding, gaat het in de competitie wat minder, maar een verklaring heeft Vlak niet. "Ik weet ook niet hoe het kan, want als ik het wist, zou ik het meteen aanpassen."

Social media

Ook op social media zijn supporters kritisch op het spel van Vlak, maar daar trekt de middenvelder zich niet veel van aan. "Ik probeer me daar niet zoveel mee bezig te houden, want daar word je niet veel beter van. Ik weet zelf ook wel dat het beter moet, daar heb ik een ander niet voor nodig."
FC Emmen-aanvoerder Jari Vlak is zelfkritisch

Nieuw duo

Tegen Jong Ajax ontbreekt Maikel Kieftenbeld naast Vlak en lijkt het erop dat hij met Jorrit Smeets een nieuw duo op het middenveld gaat vormen. "Jorrit is een goede speler, met de nodige ervaring. Hij heeft graag de bal en speelt hem graag vooruit."
Na Jong Ajax vanavond, komt maandagavond Jong FC Utrecht in Emmen op bezoek. Vlak is duidelijk over beide duels: "Gezien de stand, maar ook gezien ons spel moeten we beide wedstrijden winnen. Al zijn het wel goed voetballende ploegen", besluit de Volendammer.
Jong Ajax - FC Emmen is vanavond uiteraard weer live te volgen op Radio Drenthe. De uitzending begint om 19.30 uur. De aftrap van de vijfde competitiewedstrijd is om 20.00 uur. Niels Dijkhuizen en René Posthuma doen op De Toekomst weer het verslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl