FC Emmen laat zege glippen na revival in Amsterdam

FC Emmen Joey Konings
Joey Konings baalt na een gemiste kans tegen Jong Ajax © Jari Leijssenaar
VOETBAL - FC Emmen dacht met een 3-2 zege te vertrekken uit Amsterdam, maar de revival tegen Jong Ajax werd in blessuretijd toch nog een domper. Na weer slecht verdedigen schoot aanvoerder Kristian Hlynsson raak voor de thuisclub: 3-3. En dat nadat de Drentse club na rust een achterstand van 2-0 volledig had weggepoetst.
Ben Scholte leek de man of the match te worden. De Ter Apeler schoot eerst de gelijkmaker en daarna ook de 2-3 tegen de touwen, maar goals nummer drie en vier van het seizoen bleken dus niet voldoende voor de drie punten.

Plek 16

Door het gelijkspel zakt Emmen naar plek 16 in de Keuken Kampioen Divisie, met 6 punten uit 5 duels. Koploper blijft Roda JC. De formatie van Bas Sibum heeft na de zege op Telstar (3-0) 15 punten uit 6 wedstrijden.

Drie 'nieuwe' gezichten

Fred Grim startte in Amsterdam met Patrick Brouwer als rechtsback. Noodgedwongen, want de andere opties (Robin Schouten, Mike te Wierik en Lorenzo Burnet) waren geblesseerd. Op het middenveld kreeg Jorrit Smeets de voorkeur boven Lucas Bernadou en de geschorste Maikel Kieftenbeld en voorin was er een basisplaats voor Joey Konings, die Ahmed El Messaoudi naar de bank verwees.

Identieke treffers

FC Emmen kreeg voor rust meer kansen dan Ajax, maar keek na 45 minuten wel tegen een 2-0 achterstand aan door twee eigenlijk identieke goals. Twee keer mochten de Ajax-jonkies simpel vanaf de linkerkant naar hartenlust naar het midden combineren en van afstand uithalen.
Tot twee keer verdedigde gelegenheidsrechtsback Patrick Brouwer niet sterk, werd hij vervolgens niet geholpen door een middenvelder of verdediger én tot overmaat van ramp stapte niemand door vanuit het centrum om een schot van afstand te voorkomen. Tot grote vreugde van David Kalokoh en Mika Godtz die voor 1-0 en 2-0 zorgden, allebei in dezelfde rechterbenedenhoek.
Aan de andere kant viel de bal in het eerste bedrijf dus niet binnen, al kregen Konings (bij 0-0) en Piotr Parzyszek (bij 1-0) prima kansen om te scoren.

Heldenstatus Scholte verdampt in blessuretijd

Dat lukte in de tweede helft wel. In de 57e minuut schoot Desley Ubbink raak, nadat Ajax-doelman Charlie Setford een poging van Konings nog (heel matig) keerde. Een kwartiertje later kwam het eerste moment voor Ben Scholte, die misschien niet goed speelde, maar wel weer op de goede plek stond na een fraaie aanval over rechts met de diepgaande Brouwer. Parzyszek vertolkte de rol van bliksemafleider en Scholte prikte binnen: 2-2. Erop en erover dacht de Drentse formatie, maar tot twee keer toe kreeg Konings (koppend en met een schot) net niet binnen de palen. Acht minuten voor tijd viel dan toch de terechte 2-3 en weer was Scholte de man die het laatste zetje gaf. De matchwinner leek bekend, maar vanaf de bank (Scholte werd meteen na zijn tweede treffer vervangen voor Ahmed El Messaoudi) zag de Ter Apeler het alsnog mis gaan.
Net als bij de tegengoals voor rust stond het in de blessuretijd verdedigend weer niet goed bij de Emmenaren. Ubbink kwam uit op linksback, won zijn duel niet en vervolgens greep ook Jari Vlak niet in. Invaller Lucas Bernadou (die verder gedreven speelde) stapte te slapjes in waarna Hlynsson toch nog voor de 3-3 kon zorgen.
Jong Ajax FC Emmen: 3-3
12. David Kalokoh 1-0
19. Mika Godts 2-0
57. Desley Ubbink 2-1
73. Ben Scholte 2-2
82. Ben Scholte 2-3
90+1. Kristian Hlynsson 3-3
Statistieken:
Schoten: 10-23
Schoten op doel: 5-9
Balbezit: 43-57
Corners: 4-6
Jong Ajax: Setford; Jermoumi (63. Sarfo), Aertssen, Brandes (63. Henry), Gooijer; Vos (89. Speksnijder), Hlynsson, G. Misehouy; Banel, Kalokoh (75. Chourak), Godts (63. Van Axel Dongen).
FC Emmen: Hoekstra; Brouwer, Heylen (79. Vos), Dirksen, Hardeveld; Vlak, Smeets (46. Bernadou); Konings, Scholte (82. El Messaoudi), Ubbink; Parzyszek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl