Ben Scholte staat op: 'Ik meng me wat meer in de groep'

Ben Scholte
Ben Scholte © RTV Drenthe
VOETBAL - Zuur, waardeloos en kloten. Met die drie woorden vatte de bijna FC Emmen-matchwinner, Ben Scholte, de 3-3 in Amsterdam tegen Jong Ajax samen. Na zijn derde en vierde treffer van het seizoen zag de Ter Apeler vanaf de bank de thuisclub in blessuretijd gelijkmaken. "Totaal onverwacht. Ik dacht echt dat we het over de streep zouden trekken."
"Aan het eind van de rit kunnen dit zomaar hele dure punten zijn", vervolgde de aanvallende middenvelder van de Drentse club, die op De Toekomst niet eens zo geweldig speelde maar wel twee keer op de goede plek stond. "Met name de eerste goal (de 2-2) was fijn. De vooractie en assist van Patrick Brouwer was perfect, maar ook de loopactie van Piotr Parzyszek. Hij zakte uit en nam daardoor een tegenstander mee, waardoor ik de ruimte kreeg."
Met zijn vier goals en één assist in de eerste vijf duels van het seizoen is Scholte dus belangrijk voor FC Emmen en dat terwijl hij vorig seizoen het moest stellen met een zeer anonieme rol. "Dat is eigenlijk ook het enige dat is veranderd. Ik speel nu, en vorig seizoen nauwelijks."
Toch lijkt Scholte een stuk brutaler en ook aanweziger dan voor de zomer. "Dat klopt wel. Ik had vorig seizoen het gevoel dat ik er niet echt bij hoorde. Nu ik veel speel en belangrijk ben is dat anders. Bovendien meng ik me nu ook meer in de groep."
Ben Scholte staat op: 'Ik meng me wat meer in de groep'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl