Patrick Brouwer: 'We laten ze drie keer schieten en krijgen drie goals tegen'

Patrick Brouwer
Patrick Brouwer: 'We laten ze drie keer schieten en krijgen drie goals tegen' © RTV Drenthe
VOETBAL - Voor Patrick Brouwer werd het een zeer leerzame avond op De Toekomst gisteren. Tegen Jong Ajax (3-3) beleefde de jonge Leidenaar zijn vuurdoop als rechtsback en kende hij hoogte- en dieptepunten.
In de eerste helft bleek hij geen echte verdediger te zijn, en na rust kon hij - in een beter draaiend elftal - wel zijn meerwaarde etaleren als wingback. "Het begon niet heel lekker voor me, maar die assist op de 2-2 gaf een fijn gevoel en dat werd alleen maar beter na de 2-3. Als je uiteindelijk met 3-3 van het veld stapt, kan je eigenlijk alleen maar balen."
"We laten ze in de hele wedstrijd drie keer van buiten de zestien meter schieten, en drie keer gaat die bal erin. Dat mag niet gebeuren. We moeten daar veel meer druk op de bal hebben, zodat ze die schoten niet kunnen lossen."

'Ik zie potentie op rechtsback'

Brouwer was gisteravond, bij afwezigheid van Robin Schouten, Lorenzo Burnet en Mike te Wierik, de gelegenheidsrechtsback. Hij heeft zelf wel oren naar deze positie. "Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten daar prima van pas kan komen, al besef ik dat het verdedigende werk beter moet. Daar werk ik hard aan."
Patrick Brouwer: 'We laten ze drie keer schieten en krijgen drie goals tegen'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.