Valse start voor Nederlandse volleybalsters op Olympisch Kwalificatietoernooi

Laura Dijkema verloor met haar team de eerste wedstrijd van het Olympisch Kwalificatietoernooi tegen Canada
Laura Dijkema verloor met haar team de eerste wedstrijd van het Olympisch Kwalificatietoernooi tegen Canada © ANP
VOLLEYBAL - De Nederlandse volleybalsters zijn het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in het Chinese Ningbo slecht begonnen. De eerste groepswedstrijd werd met 3-2 in sets van Canada verloren. Nederland moet bij de eerste twee ploegen in de poule eindigen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.
Bij de basisopstelling ontbrak Laura Dijkema uit Assen, zij moest genoegen nemen met een plek op de reservebank. Zij zag vanaf die plek dat de eerste set lang gelijk op ging, waarna Canada aan het langste eind trok en met 32-30 won. Nederland rechtte daarna de rug en won de daaropvolgende twee sets vrij eenvoudig met 25-19 en 25-15. De winst lag voor het grijpen in de vierde set, maar Nederland verslikte zich in de veerkrachtige Canadezen.

Ommekeer

In de vierde set nam Canada namelijk weer het initiatief en won het met een ruim verschil van de Nederlandse equipe: 25-17. Een allesbeslissende vijfde set moest dus antwoord geven op de vraag wie zich na vandaag de winnaar van het eerste duel mocht noemen. Dat leek Nederland te worden. Gedurende de vijfde set pakte Nederland de voorsprong, maar vergat het om het duel af te maken. Daardoor trok Canada aan het langste eind dat uiteindelijk met 15-13 de vijfde set, en daarmee ook de wedstrijd won.
Veel tijd om te rouwen is er niet, want morgenochtend om 4.00 uur Nederlandse tijd speelt Nederland de tweede poulewedstrijd. Tsjechië is dan de tegenstander.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.