Hoogeveen verliest met grote cijfers van Harkemase Boys

Hoogeveen
Harkemase Boys doelman Feike Spoor onderschept een voorzet van Hoogeveen © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Hoogeveen behaalde vorige week, tegen HSC'21, het eerste punt in de derde divisie, maar verloor vanmiddag met ruime cijfers van Harkemase Boys. In Friesland ging de ploeg van Stef Lamberink met 4-0 ten onder.
Door de nederlaag blijven de Hoogeveners op de laatste plaats staan met één punt uit vijf wedstrijden.

Fout Meerkhof

Net als alle andere wedstrijden dit seizoen begon Hoogeveen prima aan het duel, zonder dat het kansen creëerde. De Friezen kregen de 1-0 in de schoot geworpen. Hoogeveen-doelman Stan Meekhof liet een, niet al te moeilijk, schot los, waarna oud GOMOS en FC Emmen onder 21 spits Joris Adams het cadeautje dankbaar accepteerde.
Na de achterstand was de thuisclub de betere ploeg, maar veel kansen leverde dat niet op. Toen iedereen dacht dat Harkemase Boys met een 1-0 voorsprong zou gaan rusten, sloeg de thuisclub weer toe. Op slag van rust scoorde Jhurrey Margaritha de 2-0. Hoogeveen verloor ver op de helft van Harkema een duel, waarna Margaritha, een neef van oud Hoogeveen speler Jearl Margaritha, wel heel makkelijk door de Drentse verdediging kon slalommen.

Fout Veltmaat

Na rust gebeurde er lange tijd weinig. Hoogeveen had een veldoverwicht, zonder dat het kansen kreeg. In de 64ste minuut leidde een verkeerde pass van Jim Veltmaat de 3-0 in. Invaller Jari Slort promoveerde zijn eerste balcontact tot een treffer.
Bij Hoogeveen gingen de koppies hangen en de ploeg had het geluk dat de Harrekieten nog maar één keer het net troffen. Adams bepaalde, met zijn tweede van de middag, de eindstand op 4-0.

'Nog geen zorgen'

Menno Heerkes, maakt zich vooralsnog geen zorgen. "We moeten vooral wennen aan het hogere tempo, maar we zijn pas net begonnen en ik ben zeker nog niet in paniek", liet de aanvoerder na afloop weten.
Aanstaande woensdag komt Hoogeveen weer in actie. In de tweede voorronde van de KNVB beker is Staphorst de tegenstander. De wedstrijd, in Hoogeveen, begint om 20:00 uur. Volgende week zaterdag komt Hoogeveen weer in competitieverband in actie. DVS'33 uit Ermelo is om 18:00 uur de tegenstander.
Samenvatting Harkemase Boys - vv Hoogeveen (Derde Divisie)

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.