Boy Spijkerman bezorgt ACV op valreep punt tegen genadig Noordwijk

Boy Spijkerman
Boy Spijkerman is op weg naar de gelijkmaker tegen Noordwijk © Sander Craje
VOETBAL - Van buiten naar binnen dribbelen en dan uithalen in de korte hoek. Op die typische Boy Spijkerman-wijze schoot de invaller ACV diep in blessuretijd naar 1-1 tegen Noordwijk, dat vlak daarvoor een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2 liet liggen: Ruben Marbus schoot een strafschop snoeihard tegen de lat.
ACV koesterde het punt, waarmee het seizoenstotaal naar zeven gaat, uiteraard en beseffende dat het een gestolen punt was. Door het gelijkspel klimt ACV twee plaatsen, naar plek 8 in de Betnation Divisie. HHC Hardenberg blijft na vijf duels de ongeslagen koploper (met 15 punten).

Sillah voor Dijk

Na de wanvertoning van een week eerder bij Jong Almere City FC (3-1 nederlaag) startte Ruud Jalving met één wijziging in de basisopstelling. Verdedigende middenvelder Ibrahim Sillah kreeg de voorkeur boven Lars Dijk. De andere tien ACV'ers kregen kans op eerherstel. Dat lukte op het gebied van strijd en duels aangaan, maar niet echt in het voetballende/aanvallende gedeelte.

Emiel Wendt

Noordwijk was voor rust lange tijd de bovenliggende partij en kwam na tien minuten spelen op voorsprong dankzij Emiel Wendt. De routinier aan de kant van de bezoekers profiteerde koppend dankbaar van matig verdedigen van Luka Prljic en nog matiger uitkomen van doelman Enver Spijodic. Diezelfde Wendt had kort daarna zijn tweede gemaakt, na een prima aanval over links. Tot opluchting van ACV ging de bal via de paal het veld weer in. De thuisclub kon daar maar weinig tegenover stellen. In de omschakelmomenten ontbrak het te vaak aan de juiste eindpass. Bovendien werden Giovanni Zwikstra en Niels Grevink aardig aan banden gelegd door de Noordwijker defensie.

Meer druk naar voren, meer ruimte, meer kansen (voor Noordwijk)

ACV ging na rust logischerwijs meer naar voren spelen en zette Noordwijk eerder onder druk. Logisch gevolg was dat de thuisclub meer ruimte weggaf voor Noordwijk, die daar een paar keer bijna van wist te profiteren. Lucas Koopmans zag zijn lob op het doel belanden en Wendt raakte voor de tweede keer het aluminium in Assen. Daartegenover stonden kansen voor Sillah (redding keeper) en Karim Bannani (schot geblokt).

Drie keer paal of lat

De goal en eerlijk gezegd ook echte grote kansen bleven uit en dus zakte langzaam maar zeker het geloof weg bij de Assenaren. Een alles-of-niets-wissel (achterin één op één spelen) was het laatste redmiddel dat Jalving nog kon inzetten, maar dat leek niet het gewenste effect te brengen. Sterker nog, Noordwijk kreeg een penalty na een overtreding van invaller Jaap van Dijken. Ruben Marbus knalde echter snoeihard op de lat. Drie keer geholpen door paal of lat mocht ACV dus blijven hopen op een resultaat. En dat kwam er, door die prachtige treffer van Boy Spijkerman diep in blessuretijd. Extra mooi voor hem omdat hij vorige week Jong Almere City FC moest laten schieten wegens een schorsing, na een onterechte tweede gele kaart een week eerder tegen FC Lisse.
Samenvatting ACV - Noordwijk (Betnation Divisie)

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.