E&O kietelt landskampioen heel even, maar blijft puntloos

E&O
Jessica Hilbrands bedankt een tegenstander van VOC © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Met landskampioen VOC op bezoek kwam promovendus E&O vanavond even terug tot vier goals, maar na het uur was het verschil weer groot: 21-30 (7-16).
In de eerste helft werden de Emmenaren door de titelhouder op ruime achterstand gezet. Alleen E&O-doelvrouw Amber Foree kon VOC soms stuiten.

19-23

Vrijer spelend knabbelden de groen-witten na de pauze wat van de achterstand af. Maaike Evenhuis maakte er in de omschakeling opeens vier snel achter elkaar waardoor cirkelspeler Benthe de Haan tien minuten voor tijd de 19-23 scoorde.
Dichterbij kwam E&O niet. Met haar zesde bracht Daphne Luchies uit Klazienaveen VOC in veilige haven. Tussen 12 en 15 jaar droeg de spelmaker het tenue van de Emmenaren en in de lente pakte ze met de ploeg uit de hoofdstad de schaal.
E&O kietelt landskampioen heel even, maar blijft puntloos
"Als we minder nadenken en stressen laten we zien waartoe we in staat zijn", aldus trainer/coach van E&O Henrik Bergholt na de derde nederlaag van het seizoen. "Ik hoop dat we uiteindelijk tot twaalf punten kunnen komen en in de nacompetitie erin kunnen blijven. Er is genoeg ruimte voor groei."

Topscorers

Naast De Haan maakten ook Evenhuis en Alysa Korterink vijf goals tegen de Nederlands kampioen. De aankomende twee speelrondes zijn belangrijk voor E&O, want de ploeg van Bergholt komt twee concurrenten tegen: PSV (thuis) en DSVD (uit).
Cirkelspeler De Haan (E&O) over de nederlaag tegen VOC

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.