Nieuw Balinge moet diep door het stof bij SC Rouveen

Voetbal
Nieuw Balinge ging bij SC Rouveen met dubbele cijfers onderuit. © RTV Drenthe/Ilona van Veen
VOETBAL - Vijfdeklasser Nieuw Balinge ging bij derdeklasser SC Rouveen keihard voor de bijl. Na een 7-0 tussenstand bij rust, werd de tweede helft een kopie van de eerste helft: 14-0.
Tot grote onvrede van Nieuw Balinge-trainer Henk van Klinken. Niet voor wat betreft de wijze waarop zijn ploeg speelde, maar wel om de keuzes die de KNVB maakt met de indeling van de bekercompetitie in het amateurvoetbal.
"In dit soort wedstrijden weet je op voorhand al aan welke kant van de score je staat'', vertelde Van Klinken. ''Ik snap ook niet dat de KNVB zo'n indeling maakt met derdeklassers die de ambitie hebben om tweede klasse te spelen en vijfdeklassers. Wij hadden helemaal niets te vertellen in deze wedstrijd en we misten ook nog eens vijf basisspelers. SC Rouveen daarentegen speelde schitterend voetbal. Aan alles zie je dat ze hogerop willen en alles bij deze club is ook uitstekend voor elkaar. Wij konden alleen maar tegenhouden."
In de beginfase bleef Nieuw Balinge nog redelijk op de been bij SC Rouveen, maar na de openingstreffer ging het snel bergafwaarts met de bezoekers. "Bij rust viel er al niets meer te repareren en toen namen we ons voor om in ieder geval dubbele cijfers te voorkomen. Dat plan kon ook vrij rap van tafel, want al vrij snel stond het 9-0. In de slotfase stonden er aan onze kant vier spelers van 16 jaar binnen de lijnen. Ze deden het voortreffelijk, maar van deze jongens kun je geen wonderen verwachten."

VCG uit

Met één treffer voor en 22 tegen in de drie bekerduels (Nieuw Balinge trof ook Alcides en SVN'69) kan het vizier volledig gericht worden op de competitie, die komende zaterdag gaat beginnen. Nieuw Balinge trapt in de 5e klasse G af met een uitduel, in Geesbrug tegen VCG.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl