Jeroen Welles (VKW) schiet WKE'16 met vier treffers uit de beker

Jeroen Welles VKW
Jeroen Welles scoort zijn eerste van vier treffers voor VKW tegen WKE'16 © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - VKW heeft zich, door een 6-2 overwinning op WKE'16, geplaatst voor de hoofdronde van de noordelijke districtsbeker. Jeroen Welles was de grote man in Westerbork, de invaller scoorde na rust vier keer.
Door de nederlaag is de ploeg van trainer Nico Haak uitgeschakeld.
De Emmenaren hadden vanmiddag aan een punt genoeg en WKE'16 begon beter aan het duel. Henk Bakker, Djairo Fik en Harold Wolters kregen in de eerste twintig minuten goede kansen, maar VKW doelman Martijn Mulder stond uitstekend te keepen en hield zijn doel schoon.

Eerste kans, direct raak

De eerste goede aanval voor VKW leverde direct een treffer op. Werner Wijnhold strafte slordig uitverdedigen van WKE koelbloedig af. Oog in oog met WKE doelman Wim Kok faalde de Westerborker niet (1-0).
Nog voor rust kwam WKE'16 op gelijke hoogte. De 1-1 van Henk Bakker was, gezien het spelbeeld, verdiend.

Amper getraind

Na rust bracht VKW-trainer Bernd van Bolhuis Welles in de ploeg. De spits had deze week amper getraind en moest op de reservebank beginnen. Welles stond nog geen twee minuten in de ploeg toen hij zijn eerste van de middag al in het netje had liggen. De invaller maakte dankbaar gebruik van een verkeerde terugspeelbal van Vincent de Roo, die de bal zomaar in de voeten van Welles speelde, die Kok eenvoudig passeerde (2-1).
Daarna ging het snel. Welles scoorde vrij snel na zijn eerste treffer ook de 3-1 en de 4-1, waarna de wedstrijd gespeeld was. Mulder bracht nog een keer met een katachtige reflex redding en had ook het geluk aan zijn zijde toen een vrije trap van Lorenzo Hindriks op de paal belande.

Laatste tien minuten, drie treffers

In de laatste tien minuten werd de afstraffing voor WKE'16 nog groter. Eerst was het Freek Tempelman, die op aangeven van Anjo Willems de 5-1 op het scorebord bracht. Fik maakte daarna de 5-2 voor de Emmenaren, waarna Welles, met zijn vierde van de middag, de eindstand op 6-2 bepaalde.
Samenvatting VKW - WKE'16 (districtsbeker)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl