Michaël Heylen: 'Hoorde het hele stadion roepen van schieten, schieten!'

Michaël Heylen scoorde zijn eerste treffer op Nederlandse bodem
Michaël Heylen scoorde zijn eerste treffer op Nederlandse bodem © RTV Drenthe
VOETBAL - "Het moet niet gekker worden hè?", lacht Michaël Heylen kort na afloop van het gewonnen duel van FC Emmen tegen Jong FC Utrecht. "Als ík al ga scoren...."
De Belgische verdediger is geen veelvraat als het gaat om doelpunten. Zijn laatste treffer dateert van 7 december 2017, voor Zulte Waregem. Wel in een zeer leuk potje, namelijk in de Europa League tegen Lazio Roma. Heylen scoorde destijds de 2-0 in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen de Italiaanse club.
Deze tegen Jong FC Utrecht staat misschien wel in schril contrast met die treffer van bijna zes jaar geleden, maar belangrijk was ie zeker wel. "Het moment, vlak voor rust, na een moeizame start was ideaal. Ik hoorde het hele stadion roepen van schieten, schieten! De eerste aanname was echter niet zo goed, waardoor ik de bal nog iets verder mee moest nemen en toen dacht ik van: het is nu alles of niets. Ik zag de bal via het lichaam van een Utrecht-speler in het net gaan en ja, ik was wel blij."
"Of die bal zonder aanraking van die speler in de kruising was gevlogen? Dat weet ik niet heel zeker... Ik was eigenlijk alleen maar bezig met de bal en het schot."

'Niet bij de pakken neerzitten'

Voor Heylen was zijn eerste goal in het shirt van FC Emmen extra fijn omdat hij na een prima voorbereiding toch heel snel zijn plek in de basis kwijtraakte aan Mike te Wierik. "Dat heeft zeker iets met me gedaan, maar het is profvoetbal en ik moet het tegendeel gaan bewijzen en niet bij de pakken neerzitten. Helaas voor Mike raakte hij geblesseerd en kreeg ik alweer snel de kans. Eerlijk gezegd had ik liever op een andere manier mijn basisplek heroverd, maar het is niet anders."
Michaël Heylen: 'Je hoort het hele stadion roepen van schieten, schieten!'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl