Rui Mendes: 'Het is heerlijk om weer voetballer te zijn'

Rui Mendes
Rui Mendes is uitzinnig van vreugde na zijn assist op de 2-0 van Desley Ubbink © Jari Leijssenaar
VOETBAL - Het was het hoogtepunt van een pover avondje op De Oude Meerdijk: de invalbeurt van Rui Mendes in de 71e minuut in het duel tegen Jong FC Utrecht (2-0). Na acht maanden revalideren is de Portugees weer voetballer.
"Ik ben heel blij om hier te staan, al ben ik helemaal gesloopt", aldus een lachende Rui Mendes.
"Het was heel speciaal om in te vallen en de mensen je naam te horen schreeuwen. Ik was toch wel gespannen hoe het zou gaan. Niet zozeer vanwege de knie hoor, maar wel qua voetbal. De eerste acties na je rentree worden toch onthouden. Gelukkig ging het goed."

Assist

Erg goed zelfs, want bij één van zijn eerste balcontacten zorgde de snelle aanvaller voor de assist op de 2-0. Desley Ubbink pakte het cadeautje, dat hij op een presenteerblaadje kreeg, prima uit. Overigens had Mendes ook voor eigen succes kunnen gaan. "Nee, dat vond ik niet. Iedereen die me kent weet dat ik een speler ben die altijd kijkt of er een ander beter voor staat. In dit geval was dat zo en dus legde ik hem af."
Even later diende zich wel een echte Mendes-kans aan na een heerlijke steekpass van Jari Vlak achter de verdediging. "Ik kon er net niet lekker bij. De bal was iets te strak en door het natte veld gleed ie te ver door helaas."

Zwaar en frustrerende maanden

De acht maanden revalideren waren zwaar. Zeker omdat het de eerste keer was voor mij. Helemaal omdat we op het hoogste niveau speelden en uiteindelijk degradeerden was het niet alleen zwaar, maar ook frustrerend. Gelukkig heb ik van iedereen en zeker van mijn familie veel steun ontvangen. Nu moet ik die maanden achter me laten, vergeten en doorgaan. Op naar NAC."
Rui Mendes: 'Het is heerlijk om weer voetballer te zijn'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl