Fred Grim: 'Niet tevreden over het spel, maar een stukje succesbeleving is wel fijn'

Fred Grim
Fred Grim was niet blij met het vertoonde spel, maar dat was van ondergeschikt belang © RTV Drenthe
VOETBAL - Niet tevreden over het spel, maar uiteraard blij met de punten en de rentree van Rui Mendes. Hij kon gisteravond na acht maanden blessureleed weer eens speelminuten maken. FC Emmen-trainer Fred Grim betitelde de terugkeer van de Emmen-topschutter van twee jaar geleden als het mooiste moment van de avond.
"Al vond ik de goal van Michaël Heylen ook een mooi moment. Michaël is een verdediger die van nature het liefst achterin blijft staan of achteruit loopt, terwijl we ermee bezig zijn dat hij juist naar voren stapt. Dat deed hij bij de treffer. Maar uiteraard was het moment van invallen van Rui natuurlijk prachtig. Mede dankzij de inspanningen van onze medische staf ging het de laatste weken echt snel met hem en konden we hem al een week of twee eerder inzetten dan we in eerste instantie dachten", aldus Grim.

'Graag goed voetbal en veel controle'

Na de onnodige nederlaag tegen FC Dordrecht en het even domme puntenverlies bij Jong Ajax ging het gisteravond vooral om de punten, vond ook Grim. "Al wil je natuurlijk altijd dat dat gepaard gaat met goed voetbal en veel controle. Dat zat er vanavond niet in, maar je wint en dat geeft gewoon een goed gevoel. Ik noem het altijd succesbeleving en daar kan je op verder bouwen."

Op weg naar een lastige puzzel

In de slotfase van het duel liet de Drentse club overigens wel fraaie staaltjes voetbal zien. "Dat ging soms net iets te ver zelfs", vond Grim. "Maar dan kun je wel zien wat sommige spelers in huis hebben, waardoor ik enorm uitkijk naar het moment dat alle spelers honderd procent fit zijn en negentig minuten gas kunnen geven. Dan wordt de puzzel enorm lastig voor me."
Fred Grim: 'Niet tevreden over het spel, maar een stukje succesbeleving is wel fijn'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl