Volleybalsters verslaan Mexico op olympisch kwalificatietoernooi, Marring grijpt haar kans

ANP
Nova Marring kwam eerder dit jaar al voor Oranje in actie tijdens de Volleybal Nations League © ANP/SOPA Images
VOLLEYBAL - De Drentse volleybalsters Nova Marring en Laura Dijkema boekten vanochtend met Oranje een klinkende 3-0 zege op Mexico in het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in China. Het werd 25-18, 25-18 en 25-17.
Bondscoach Felix Koslowski gaf wat minder ervaren spelers een basisplek en zo kreeg ook Nova Marring uit Assen de kans om zich in deze wedstrijd te laten zien. En die kans benutte ze onder meer met haar aanval en een sterke service.
Laura Dijkema uit Beilen begon op de bank, maar kreeg uiteindelijk elke set wel speelminuten. In de eerste set kwam Oranje geen enkel moment in de problemen en won overtuigend met 25-18.

Opslagserie Marring

In de tweede set ging Dijkema terug naar de bank, terwijl Marring mocht blijven staan. De Nederlandse volleybalsters namen een kleine voorsprong, maar Mexico knokte zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk bracht een sterke opslagserie van Nova Marring Oranje weer op ruime voorsprong (15-9). Laura Dijkema kwam opnieuw het laatste deel van de set in het veld, waarna de set werd gewonnen met 25-18.
In de derde set was het voor coach Koslowski een herhaling van zetten. Dijkema keerde terug op de bank, maar werd in deze set wel eerder in het veld gebracht dan de voorgaande sets. Het was voor Oranje lastiger om het verschil te maken. Toch kwam de ploeg geen moment in de problemen. Nog steeds met Marring in de gelederen wonnen de Nederlandse vrouwen de derde set met 25-17.

Komende nacht

Tijdens het OKT won Nederland eerder van Tsjechië, maar de ploeg verloor met 3-2 van Canada. Komende nacht staat de volgende wedstrijd op het programma tegen Oekraïne. Later in het toernooi treft Nederland ook nog China, Servië en de Dominicaanse Republiek. De beste twee landen plaatsen zich voor de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl