Emmen is klaar voor het EK Tijdrijden

EK Wielrennen Emmen
In Wildlands wordt de laatste hand gelegd aan het startpodium voor de tijdrit © RTV Drenthe/René Posthuma
EK WIELRENNEN - In Emmen begint morgen het EK Wielrennen met de tijdrit. Er is de afgelopen dagen keihard gewerkt om de start van dit Europese evenement mogelijk te maken.
Het EK begint morgen om 9:00 uur met de tijdrit in Emmen. De elite renners bij de mannen sluiten de dag van morgen af. De finish van de laatste renner wordt rond 18:00 uur verwacht. Donderdag wordt in en rondom Emmen de mixed relay verreden.

Lange files

Op maandagochtend werd één tunnelbuis van de Hondsrugtunnel afgesloten voor het autoverkeer. De wielrenners rijden morgen en overmorgen door de tunnel in het centrum van Emmen. Dat betekent wel dat het autoverkeer, in twee rijrichtingen, door de andere tunnelbuis moet. En dat veroorzaakt lange files in Emmen.
Ook de fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen, maar op het Raadhuisplein kunnen de voetgangers over een speciaal voor dit EK aangelegde loopbrug.

Start in Wildlands

Op de Hondsrug weg werd maandagmiddag de finish opgebouwd, terwijl in Wildland de laatste hand aan het startpodium voor de tijdrit werd gelegd. De tijdrit begint namelijk in de dierentuin van Emmen en gaat via het Raadhuisplein en de Hondsrugweg naar de Ermerweg.
Vandaag konden de tijdrijders van morgen en overmorgen het parcours verkennen. Het hele parcours was hiervoor afgezet en dus kan het verkeer tot en met donderdag niet de N381 gebruiken tussen Emmen en Zweeloo.
Emmen is klaar voor het EK Tijdrijden

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl