EK Wielrennen: de route van morgen, tijdrit in Emmen

EK Wielrennen
Bekijk hier de route van de tijdrit in Emmen van morgen © Gemeente Emmen
EK WIELRENNEN - Het EK Wielrennen begint morgen met een tijdrit in en rondom Emmen. Bekijk hier een overzicht van de route van woensdag.
De tijdrit begint morgen om 9:00 uur met de junioren vrouwen en mannen. Om 12:00 uur beginnen de vrouwen onder 23 aan hun tijdrit, terwijl de mannen onder 23, met Axel van der Tuuk, om 13:05 aan hun wedstrijd beginnen. De eliterenners vrouwen (14:30 uur) en de mannen (16:15 uur). Sluiten de dag af.

Route

De start is in Wildlands en de renners rijden dan om het Atlas Theater heen via het Raadhuisplein, de Hondsrugweg en de Ermerweg naar Erm. Via Sleen en Noord Sleen slaan de junioren en onder 23 renners rechtsaf bij het viaduct van Noord-Sleen de N381 richting Emmen op. Na de doorkomst door de Hondsrugtunnel finishen de renners op de Hondsrugweg.
De eliterenners - de vrouwen en de mannen rijden dezelfde route - doen hetzelfde tot aan het viaduct van Noord Sleen, maar slaan dan linksaf richting Zweeloo. Daar draaien ze over het viaduct om, via de N381, weer terug te rijden naar Emmen. Ook de profs rijden door de Hondsrugtunnel en finishen op de Hondsrugweg.

Tribune Noord-Sleen

Op het viaduct in Noord-Sleen wordt morgenochtend een tribune gebouwd, waar het publiek de wielrenners kan aanmoedigen. Tevens word er met het publiek een 'levend schilderij' gemaakt. Er zijn nog een paar plekken op de tribune vrij, Aanmelden kan bij Restaurant Wielens in Noord-Sleen.
EK Wielrennen: bekijk hier de route van de tijdrit in Emmen van woensdag

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl