Drijber krijgt exclusief kijkje op Dak van Drenthe om overlast EK te verzachten

Drijber krijgt exclusief kijkje op Dak van Drenthe om overlast EK te verzachten
Drijber krijgt exclusief kijkje op Dak van Drenthe om overlast EK te verzachten © RTV Drenthe/Karin Mulder
WIELRENNEN - Ter compensatie van alle overlast rond het EK wielrennen en de aanleg van het nieuwe Dak van Drenthe kregen de inwoners van Drijber een exclusief aanbod om het nieuwe gedeelte op de VAM-berg alvast te verkennen.
"Dit vind ik leuk om te zien", reageert Henk Jan Schuring. "We zagen de opbouw vanuit ons raam en nu kan ik het een keer van bovenaf bekijken. Het is weer een stuk hoger." "Ja, mooi", gaat Ellen Bazuin verder. "En leuk om het zo te zien."

VAM-berg gratis toegankelijk

Het Dak van Drenthe blijft nog tot volgend voorjaar gesloten voor publiek. En dat geldt ook tijdens het EK. Wel is de rest van de VAM-berg gratis toegankelijk tijdens de EK-wedstrijden.
Drijber staat al sinds vorige week vrijdag in de hekken en leveranciers rijden af en aan met materiaal dat de berg opgesleept moet worden voor het EK-dorp. Daarnaast werd vorige maand het nieuwe parcours op de top van de VAM-berg geasfalteerd.

Overlast door werkzaamheden

En ook van alle werkzaamheden die daaraan vooraf gingen om de berg af te dekken kreeg het dorp alles mee. "Dan zagen we al die kranen en shovels en dat vonden de kinderen wel interessant. En dan dacht ik wel eens: wat een industrie", zegt Bazuin.
Maar echt last hebben ze niet van de werkzaamheden. "Het dorp is een stuk levendiger geworden", gaat Henk EIsing verder. "Er zijn altijd mensen zeggen 'die fietsers dit en die fietsers dat', maar dat hou je toch."
Drijber krijgt exclusief kijkje op Dak van Drenthe om overlast EK te verzachten

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.