Jan Hoekstra: 'Ik vreesde voor een penalty, maar naar mijn idee liep hij tegen me aan'

Jan Hoekstra
Jan Hoekstra hield voor de derde keer de nul dit seizoen © Jari Leijssenaar
VOETBAL - FC Emmen was in Oss veel dank verschuldigd aan doelman Jan Hoekstra, die voor de derde keer dit seizoen zijn doel schoon hield. Weliswaar had de Drentse club het duel tegen laagvlieger TOP eerder kunnen beslissen, maar in de slotminuten was de keeper uit Eexterveen hard nodig om de 0-1 over de streep te trekken.
De enige Drent in de selectie van Grim deed dat op een geweldige manier, toen TOP-invaller Doumtzias op zo'n zes meter hard en laag raak leek te schieten. Met een katachtige reflex voorkwam Hoekstra dat. "Die bal kwam redelijk kort op me, maar gelukkig kon ik met mijn handen nog snel reageren. Een geweldig moment en mooi natuurlijk om het team zo te helpen."
Een kwartier daarvoor was Hoekstra betrokken bij - volgens TOP Oss - hét moment van de wedstrijd. Doumtzias ging alleen af op Hoekstra, wilde hem passeren waarna hij richting het kunstgras ging. Scheidsrechter Eijgelsheim legde de bal niet op de stip, maar trok geel voor de Griekse spits vanwege een schwalbe. "Ik vreesde heel erg", erkende Hoekstra eerlijk. "Eerst dacht ik dat hij mij geel wilde geven. Toen ik hem dat vroeg zei hij dat die gele kaart voor Doumtzias was. Terecht in mijn ogen. ik hield me al in en had het idee dat hij meer tegen mij opliep."
Bekijk hieronder het interview met Hoekstra, die uiteraard blij was met de drie punten en de serie die Emmen op dit moment neerzet met 10 punten uit de laatste vier duels...
Jan Hoekstra: 'Ik vreesde voor een penalty, maar naar mijn idee liep hij tegen me aan'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.