Fred Grim: 'We maakten het onszelf onnodig moeilijk'

Fred Grim
Fred Grim © RTV Drenthe
VOETBAL - Niet overtuigend, maar wel drie punten. Dat was ongeveer de conclusie een week geleden na de 3-1 zege bij NAC. Ook gisteravond, na de nipte 1-0 zege bij TOP Oss, had de slotsom een vergelijkbare strekking, al was FC Emmen-trainer Fred Grim ietwat genuanceerder in zijn analyse.
"Het is niet zo dat het helemaal niet goed was. Het begin was bijvoorbeeld prima. We hadden de rust die we graag in ons spel willen hebben en de eerste fase van de opbouw verliep goed, maar vervolgens was het met enige regelmaat te opportunistisch, spelen we te snel de lange bal en lieten we teveel ballen van onze voet springen. Desalniettemin vind ik dat we voor de 0-1 eigenlijk op 0-2 hadden moeten staan", aldus Grim.
"Omdat we dat nalieten mocht TOP Oss blijven hopen op een resultaat en werd het zeker na de onderbreking nog onnodig spannend, maar ook daarin maken we stappen. Tegen Cambuur verspeelden we in de slotfase de zege, nu niet. Dat is pure winst."

'Die kopbal op de lat krijgen was knapper dan in het net'

Een goal voor rust had Emmen, volgens Grim, een boost gegeven. "Die kopbal op de lat krijgen was knapper dan in het net", doelde de oefenmeester op de open kans van Joey Konings na zo'n 27 minuten. Een vroege goal heeft mijn elftal op dit moment misschien wel even nodig. Dat zorgt voor andere ruimtes op het veld, meer vertrouwen en een beter gevoel. Nu missen we de kans en werkte het averechts en speelden we misschien wel een beetje tegen onszelf."
Fred Grim: 'We maakten het onszelf onnodig moeilijk'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.