Uffelte stapt na twee rode kaarten van het veld tegen Diever-Wapse: scheidsrechter wil daarna niet verder

Het eerste elftal van Uffelte
Het eerste elftal van Uffelte © VV Uffelte/Website
VOETBAL - De wedstrijd tussen VV Uffelte tegen Diever/Wapse in de Vijfde Klasse A is na ruim 40 minuten gestaakt. Bij een 0-1 stand besloten de spelers van Uffelte het veld af te stappen, nadat twee spelers een rode kaart hadden gekregen. "De intentie was om na een kwartier weer verder te spelen, maar de scheidsrechter voelde zich naar eigen zeggen bedreigd. Daarna is de wedstrijd gestaakt", aldus wedstrijdsecretaris Patrick Kuik.
Volgens Kuik was het een rustige wedstrijd waarin de sfeer vriendelijk was. Toch kregen zowel Dion Huisman als Danny Boverhof tweemaal geel waarna ze het veld moesten verlaten. "Daarna kreeg iemand anders van ons ook nog geel, terwijl er niks aan de hand was", aldus Kuik. "Daarop besloten wij het veld even te verlaten."
Uffelte wilde, net als Diever/Wapse daarna verder spelen, maar de scheidsrechter besloot anders." Volgens Kuik voelde de scheidsrechter zich 'bedreigd'. "Dat gevoel hadden wij niet. Maar wij hebben morgen contact met de KNVB en dan horen wij wel wat er gaat gebeuren."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.