Grim waakt voor onderschatting en houdt vertrouwen in Parzyszek: 'Hij is heel belangrijk voor ons'

Fred Grim begonnen aan nieuwe klus als hoofdtrainer van FC Emmen: 'Je kan hier iets moois neerzetten'
Fred Grim waakt voor onderschatting tegen Telstar © RTV Drenthe
VOETBAL - Vier duels, tien punten. De maand september was een uitstekende maand voor FC Emmen, dat van de veertiende plaats opklom naar de huidige derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Morgenavond speelt de Drentse club de laatste wedstrijd in de eerste periode en voor de interlandbreak van twee weken: thuis tegen Telstar. "Een niet te onderschatten tegenstander", aldus Fred Grim.
De oefenmeester valt wat dat betreft in herhaling. "Maar het is Keuken Kampioen Divisie. Zo is het nu eenmaal. Iedere week zien we verrassende uitslagen. Bovendien staat Telstar weliswaar voorlaatste, maar pakten ze wel vier punten in de laatste twee duels."
Toch erkent de oefenmeester dat de septembermaand prima is verlopen, met zeges op NAC, Jong FC Utrecht en TOP Oss, terwijl het duel tegen Jong Ajax diep in blessuretijd nog 3-3 werd. Maar in Amsterdam maakte Emmen wel knap een 2-0 achterstand goed.

'We hebben veerkracht en gaan door tot het gaatje'

Een achterstand goed maken deed Emmen ook bij NAC en dat tekent op dit moment toch wel de kracht van de rood-witte brigade van Grim. "We hebben veerkracht in de ploeg en gaan door tot het gaatje. Die dingen passen bij een ploeg die mee wil strijden om de bovenste plekken. Zaak is uiteraard wel om scherp te blijven."
De tien punten in de laatste vier duels en de prima wisselmogelijkheden die Grim heeft zorgen voor meer zelfvertrouwen. "Dat merk ik aan de trainingen, maar ook het oefenduel van afgelopen maandag tegen Heracles (0-0). Of de huidige derde plek naar verwachting is? Dat weet ik niet. Een paar weken geleden, voor de start van deze mooie serie, werd ik geïnterviewd - niet door jou overigens -en werd me gevraagd of het al crisis was."

Parzyszek

Het enige dat tot nu toe een beetje achterblijft is het aantal treffer van Piotr Parzyszek. De teller van de Poolse nummer 9 staat na acht duels op één. "Te weinig", aldus Parzyszek zelf. "Al vind ik dat ik ook wel vaker bediend mag worden."
Grim snapt die opmerking van zijn spits, maar laat weten zeer content te zijn over diens functioneren. "Ik kijk niet alleen naar goals, maar ook naar zijn waarde in aanvallend en verdedigend opzicht. Toch snap ik dat hij meer wil scoren. Dat had ook gekund. Hij heeft zijn kansen zeker wel gehad, maar had ook regelmatig wat pech met zijn afronding. Of we hem vaker en beter moeten bedienen? Ja, ook. Maar dat hij dat zegt is ook logisch. Dat wil iedere spits."

35e FC Emmen - Telstar

FC Emmen - Telstar staat morgen voor de 34e keer op de rol. Van de vorige 34 ontmoeting in Emmen wist de Drentse club er 15 te winnen. Negen keer werd er gelijkgespeeld en tien keer ging de winst naar 'de Witte Leeuwen'.
De eerste ontmoeting was op 7 september 1985 (1-1) en de laatste was op 27 maart vorig jaar, uiteraard in het kampioensseizoen. Emmen won door treffers van Rui Mendes en Jari Vlak met 2-1. Telstar-legende Glynor Plet scoorde voor de bezoekers.
De laatste nederlaag van FC Emmen, op eigen bodem tegen Telstar, was op 9 april 2018. Destijds won Telstar in Emmen met 2-3, door treffers van Melvin Platje, huidige PSV'er Jerdy Schouten en Andrija Novakovich. Voor Emmen scoorden Cas Peters en Thijs Dallinga, die tegenwoordig furore maakt in de Franse Ligue 1 voor Toulouse. Met die club won de Groninger vorig seizoen de beker.
Jari Vlak na zijn winnende treffer in 2022 in het laatste duel van FC Emmen tegen Telstar
Jari Vlak na zijn winnende treffer in 2022 in het laatste duel van FC Emmen tegen Telstar © Lute Kiers

Schouten en El Messaoudi in de basis?

De kans is groot dat Grim tegen Telstar wat gaat schuiven in zijn basisformatie. Op basis van de laatste trainingen lijken rechtervleugelverdediger Robin Schouten en aanvallende middenvelder Ahmed El Messaoudi te starten. Dat zal dan ten koste gaan van Patrick Brouwer en Ben Scholte.
De vermoedelijke opstelling ziet er dan als volgt uit: Hoekstra, Schouten, Heylen, Dirksen, Hardeveld, Bernadou, Vlak, El Messaoudi, Konings, Parzyszek en Ubbink.
Grim waakt voor onderschatting en houdt vertrouwen in Parzyszek: 'Hij is heel belangrijk voor ons'

Live op Radio Drenthe

FC Emmen - Telstar is uiteraard weer live te volgen op Radio Drenthe. Vanaf 19.30 uur beschouwen René Posthuma en Niels Dijkhuizen voor op de negende wedstrijd van het seizoen op de Oude Meerdijk en om 20.00 uur is de aftrap.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.