Collin Veijer hikt opnieuw tegen podium aan bij GP Indonesië

Collin Veijer grijpt net naast podium bij GP Indonesië
Collin Veijer grijpt net naast podium bij GP Indonesië © Zuma Press
MOTORSPORT - Collin Veijer (18) is vanmorgen vroeg als vierde gefinisht bij de snikhete Grand Prix van Indonesië. De Moto3-coureur uit Staphorst, die dit seizoen debuteert in het wereldkampioenschap, kwam op de streep zeshonderdste van een seconde tekort voor een podiumplaats. Ook tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in augustus finishte Veijer al op de vierde plaats.
Veijer mocht ook vanaf de vierde plaats starten, ging als derde de eerste bocht in en lag zelfs even aan de leiding. Lang wist hij zich te handhaven in de top vier, maar in de laatste ronde zakte hij terug naar de zevende plek.

Podium

De Braziliaan Diogo Moreira pakte in Indonesië z'n eerste Grand Prix-zege. De Colombiaan David Alonso werd tweede voor de Spanjaard David Muñoz.
Na vijftien van de twintig Grand Prix gaat de Spanjaard Jaume Masia aan de leiding in de stand om het wereldkampioenschap in de Moto3-klasse. Veijer staat op de twaalfde plaats.

Moto2

In de Moto2-klasse finishte Bo Bendsneyder, op het thuiscircuit van z'n team, op de twaalfde plaats. De 17-jarige Zonta van den Goorbergh, van het Fieten Olie GP-team ging, ondanks z'n knappe negende startplek, met een highsider onderuit.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.