Maaike Verweij pakt zevende plek tijdens openingswedstrijd Marathon Cup

Maaike Verweij
Maaike Verweij kwam als zevende over de streep tijdens Marathon Cup. © Karin Mulder/RTV Drenthe
MARATHONSCHAATSEN - Maaike Verweij (22) uit Veenhuizen is tijdens de openingswedstrijd van het marathonseizoen in Groningen als zevende gefinisht. Een aangename verrassing voor de schaatsster van Team Albert Heijn Zaanlander, omdat ze in het voorjaar lang uit de roulatie was in verband met de ziekte van Pfeiffer.
Haar ploeg domineerde de wedstrijd van start tot finish. Toen Irene Schouten en Marijke Groenewoud de gaskraan opendraaiden, waren ze al meteen los van het peloton. De twee kopvrouwen pakten een ronde voorsprong op het peloton en maakten er uiteindelijk geen echte sprint van. De zege werd aan Groenewoud toegekend, Schouten werd tweede. Kim Talsma won de sprint van het peloton en finishte daarmee als derde.

Mannen

De zege bij de mannen ging na 125 rondes naar Harm Visser. Hij versloeg in een sprint-a-deux de Belg Bart Swings. Bart Hoolwerf finishte als derde.
Zeventien mannen pakten een ronde voorsprong op het peloton. Chiel Smit uit Zuidwolde was één van hen. Hij was uiteindelijk ook de beste Drent op de zeventiende plaats.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.