Nederlandse korfballers met Visscher freewheelend naar WK-finale

Harjan Visscher uit Nijeveen schittert op het WK korfbal in Taiwan: 'We zijn zelf onze grootste tegenstander'
Harjan Visscher uit Nijeveen (rechts) © Marco Spelten
KORFBAL - Nederland heeft zich met gemak geplaatst voor de WK-finale in Taiwan. De ploeg van bondscoach Jan Niebeek was in de halve finale te sterk voor Tsjechië (41-13). Bij rust stond Nederland, met Harjan Visscher uit Nijeveen, al met 25-6 voor.
De Tsjechen maakten pas bij een stand van 14-0 hun eerste punt.
Fleur Hoek en Daan Preuninger tekenden in de halve finale beiden voor zeven doelpunten en waren daarmee topscorer. Femke Faber, een van de topschutters uit de Nederlandse ploeg, kwam vandaag niet in actie. Faber viel eerder deze week geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Engeland.

Volgende monsterzege

Nederland speelde in de groepsfase ook al tegen Tsjechië en won toen ook met ruime cijfers: 37-9. Gedurende het toernooi won Oranje ook al ruim van Engeland (36-2), Brazilië (40-7), Slowakije (39-9) en Catalonië (40-14), dat een eigen korfbalbond heeft.
De finale staat zondag om 07.45 uur Nederlandse tijd op het programma. Daarin neemt Oranje het op tegen de winnaar van de halve finale tussen België en gastland Taiwan.
Nederland is titelverdediger op het WK en won tien van de afgelopen elf edities. Alleen in 1991 moest de ploeg genoegen nemen met zilver, achter wereldkampioen België.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.