Snelle bekeruitschakeling voor FC Emmen: De Graafschap wint met 2-0

FC Emmen
FC Emmen ligt uit de beker. De Graafschap versloeg de Drentse club met 2-0 © Jari Leijssenaar
VOETBAL - FC Emmen ligt alweer uit de KNVB Beker. De Drentse ploeg ging in Doetinchem met 2-0 onderuit tegen De Graafschap. De Superboeren namen daarmee revanche op de competitienederlaag tegen FC Emmen, zo'n twee maanden geleden. Toen was de Drentse ploeg door een late treffer van Ben Scholte met 1-0 te sterk.
Fred Grim, die in de voorbeschouwing op het duel in Gelderland nog liet weten het bekertoernooi absoluut serieus te nemen, startte tegen De Graafschap met liefst acht wijzigingen ten opzichte van het competitieduel van afgelopen vrijdag tegen Jong AZ. Alleen Piotr Parzyszek, Michaël Heylen en Desley Ubbink kregen wederom een basisplaats. Eric Oelschlägel stond onder de lat en verder mochtenRobin Schouten, Dennis Vos, Maikel Kieftenbeld, Jorrit Smeets, Ben Scholte, Rui Mendes en Jeff Hardeveld starten.

Eigen goal

Met die vele wijzigingen stelde Emmen hevig teleur. De eerste paar minuten gingen nog wel, maar na een schot voorlangs van Schouten werd het wel heel erg pover. Niet dat de thuisploeg, met zes wijzigingen ten opzichte van hun laatste competitieduel (2-1 winst tegen FC Eindhoven), zo goed was maar de ploeg van trainer Jan Vreman was wel dreigender dan Emmen. Er was wel een gelukje nodig om het overwicht uit te drukken in de score. Het was ex-Superboer Robin Schouten die de bal per ongeluk toucheerde na een voorzet van rechts die met het hoofd werd geschampt door Van Gilst: 1-0.

Paal

Met twee wissels aan het begin van de tweede helft (Ahmed El MEssaoudi en Lorenzo Burnet voor Parzyszek en Hardeveld) probeerde Emmen het tij te keren. Het voetbal werd ook wel iets beter, vooral dankzij El Messaoudi maar pas in de slotfase van het duel werden de rood-witten dreigender. Zo zag Scholte zijn schot met veel moeite gekeerd worden door doelman Thijs Jansen. De grootste kansen kwamen daarna nog, kort na de invalbeurt van Jasper Huijzer (debutant) en Patrick Brouwer, die Ben Scholte en Desley Ubbink aflosten: Hardeman passeerde bijna zijn eigen doelman en kort daarna zal El Messaoudi zijn schot uiteenspatten op de kruising.

Beslissing

In de absolute slotfase counterde De Graafschap nog naar 2-0 via de sterk ingevallen Simon Colyn. Nadat FC Emmen vorig seizoen nog de laatste 16 haalde van het bekertoernooi is er nu een zeer vroege uitschakeling. Komende maandag wacht het volgende competitieduel, uit tegen MVV.
De Graafschap FC Emmen: 2-0
20. Robin Schouten (eigen doelpunt) 1-0
90+2. Simon Colyn 2-0
Statistieken:
Schoten: 15-9
Schoten op doel: 7-3
Balbezit: 44-56
Corners: 4-3
De Graafschap: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Schoppema; Kaak, Brittijn (46. Warmerdam); Van Gilst (90+3. Raterink), Mahi (46. Colyn), Önal (67. Hassan); Flakus Bosilj (67. Dogan).
FC Emmen: Oelschlägel; Schouten, Heylen, Vos, Hardeveld (46. Burnet); Kieftenbeld, Smeets; Mendes, Scholte (79. Huijzer), Ubbink (79. Brouwer); Parzyszek (46. El Messaoudi).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.