Gelijkspel voor vrouwen ACV tegen Ter Leede

Freddy Bollegraaf
ACV-trainer Freddy Bollegraaf pakte met ACV een punt tegen Ter Leede. © RTV Drenthe/Niels Dijkhuizen
VOETBAL - Na de zeperd tegen Oranje Nassau (7-0) tijdens de vorige speelronde moesten de vrouwen van ACV zich in de Topklasse tegen Ter Leede zien te herpakken. ACV pakte een punt voor eigen publiek: 1-1.
Waar Ter Leede met name voor rust makkelijker speelde, nam ACV toch de leiding na een kwartier spelen dankzij een treffer van Dionne Keizer. Het antwoord van Ter Leede volgde twintig minuten later en daarmee was de eindstand al voor de thee bepaald.
Na de onderbreking kwam ACV meer in het spelbeeld voor en ondanks een bal op de lat kreeg de thuisploeg het slot niet van de deur. Op het eindresultaat viel volgens ACV-trainer Freddy Bollegraaf weinig af te dingen. ''Een punt was voor ons het hoogste haalbare, want we moesten ons sowieso revancheren voor de grote nederlaag tegen Oranje Nassau en dat is gelukt. Ter Leede is gewoon een hele goede ploeg waar je niet zomaar even van wint. Ik heb mijn ploeg dan ook een compliment gemaakt.''

Stand

ACV bezet momenteel de zesde plek in de Topklasse met 8 punten uit 6 duels. Koploper is Seastum met 16 uit 6.
Volgende week wacht voor de demase van Freddy Bollegraaf de zware uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels, de nummer 4 in de stand.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.