2J: Noordscheschut verpulvert Achilles 1894; Drenthina slacht Groningen

Drenthina
Drenthina won met liefst 8-0 van vv Groningen (archieffoto) © facebook vv Drenthina
VOETBAL - In de 2e Klasse J regende het doelpunten: 33 in zeven duels. Noordscheschut maakte gehakt van Achilles 1894 (6-1), terwijl Drenthina geen spaan heel liet van VV Groningen: 8-0. De opmars van LTC werd gestuit door Gorecht: 6-3.
Drenthina werkte stevig aan het doelsaldo door vv Groningen volledig van de mat te vegen. Voor rust zorgden Roland Koops en Finn Hoogeveen met beide twee doelpunten voor de 4-0 voorsprong. In de tweede helft verdubbelden Jan Jaap Wever, Frank Wiegers en wederom Finn Hoogeveen met twee treffers de score.

Schutters op schot

Ook in Noordscheschut stond er een flinke eindstand op het scorebord. Bij rust stond de ploeg van Noordscheschut-trainer Berry Zandink al op een 3-0 voorsprong tegen Achilles 1894 dankzij treffers van Nick Koster, Mees Vos en Enrico Schonewille. In de tweede helft nam de thuisploeg verder afstand via Mees Vos, Jos Kroezen en wederom Nick Koster. Het doelpunt dat Achilles 1894 in de slotfase nog scoorde, via Jasper Klok, was voor de statistieken.

Koude douche voor LTC

Sam Niewold was in de eerste helft de grote plaag voor LTC. De aanvaller van Gorecht maakte drie treffers waardoor de formatie van Germain Beck eigenlijk na een half uur al kansloos was in Haren (4-1 tussenstand). "Ze liepen er gewoon doorheen", aldus de oefenmeester. Nadat Michel Koopman er kort na rust 5-1 van maakte deed LTC iets terug via Richard Mulder en Romano Djababoe. Maar de aansluitingstreffer viel niet ondanks twee kopkansen, die beide voorlangs gingen. In de absolute slotfase besliste Yorn Niewold het duel. Overigens werd de eerste LTC-treffer (de 1-1) ook gemaakt door Djababoe. "Een terechte nederlaag", concludeerde Beck.

Hoogeveen verliest

Hekkensluiter vv Hoogeveen bleef ook na vanmiddag zonder zege in deze 2e klasse J. Op eigen veld verloren de blauwhemden met 1-0 van Kollum. Olke de Wit scoorde al na 18 minuten de enige treffer.

Stand

De top vijf staat dicht op elkaar in 2J. Naast koploper Gorecht (13 punten) volgen FC Wolvega, Noordscheschut, FC Surhuisterveen en LTC met 12 punten (alle clubs hebben 6 duels gespeeld). Hoogeveen staat laatste met 2 uit 6
Noordscheschut neemt het volgende week in Friesland op tegen FC Wolvega. Drenthina speelt bij FC Surhuisterveen. Hoogeveen speelt tegen een directe concurrent (de nummer voorlaatst): Bedum.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.