HZVV onderuit in Winschoten; trainer Freie teleurgesteld over tweede helft

Trainer Bram Freie van HZVV was teleurgesteld over de tweede helft van zijn ploeg
Trainer Bram Freie van HZVV was teleurgesteld over de tweede helft van zijn ploeg © RTV Drenthe / Florian van Velthoven
Ondanks de flinke regen maakten WVV uit Winschoten en HZVV uit Hoogeveen er in 1J een flink spektakelstuk van. Veel doelpunten, een rode kaart, opstootjes en vuurwerk. Uiteindelijk behield WVV de koppositie door met 5-2 te winnen. En dat kwam vooral door de tweede helft, waarin HZVV te weinig gaf.
WVV schoot meteen uit de startblokken en kwam na zes minuten al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Martijn Drent. Na 21 minuten scoorde Yoran Popovic de 1 tegen 1. Het was sowieso een wedstrijd waarin bijna elke kans een doelpunt was. Naast de vele regen werd het in Winschoten ook een doelpuntenregen.
Na ruim een half uur maakte WVV na slecht verdedigen van HZVV de 2-1 via Ramon Kuiper. Vlak voor rust maakte Martijn Drent op schitterende wijze 3-1. Van heel ver vloog de bal achter doelman Rodney Rosink.

Vlam in de pan

Dat leek ook de ruststand te worden, maar Youri Ploeger kreeg rood na een tackle. Nadat Jorn Ballast geel kreeg na een overtreding op Martijn Drent, sprong die laatstgenoemde uit zijn vel. Niet naar Ballast, maar naar HZVV-trainer Bram Freie. Drent kreeg vervolgens een gele kaart van scheidsrechter Hasse Aartsen die de wedstrijd maar moeilijk in de hand had.
HZVV kwam daarna op fortuinlijke wijze terug tot 3-2 door Tim Mulder. Doelman Tim Lugies ging hier flink de fout in en liet de bal door de benen gaan.

HZVV profiteert niet in tweede helft

Met een goed gevoel ging HZVV de rust in, maar in de tweede helft kon de ploeg van trainer Bram Freie de wedstrijd niet omkeren. Integendeel, Rik Wubs maakte 4-2, en HZVV kon amper een vuist maken. Tien minuten voor tijd maakte invaller Ivar Bruins zelfs 5-2.
"Onze tweede helft was bedroevend slecht", zo oordeelde HZVV-trainer Bram Freie. "Eigenlijk was er na de eerste helft weinig aan de hand. We hadden een mooie uitgangspositie, maar we gaven in de tweede helft niet thuis.

Stand

Door de nederlaag kan HZVV de stap naar de top niet maken. WVV is nu stevig koploper met 18 punten, terwijl HZVV vijfde staat met negen punten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.