Unitas buigt voor koploper: 'De score is te hoog uitgevallen'

Bal Handbal
Een wit-oranje handbal © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - In de eerste divisie maakt Unitas een pas op de plaats. De ploeg uit Rolde was vanavond niet opgewassen tegen koploper Rapiditas: 24-34.
Na een degelijke start op eigen vloer moest Unitas de Limburgse lijstaanvoerder laten gaan. Na 11-15 halverwege kon de ploeg van Henk Smeenge ook in de tweede helft niet dichterbij komen.

Afronding

"We zijn onze afspraken nagekomen en hebben genoeg gecreëerd. In de afronding hebben we het laten afweten", aldus Smeenge na de eerste thuisnederlaag van het seizoen. "Dan ontstaat een gat en Rapiditas is kwalitatief zo sterk dat ze zich niet meer laten verrassen."
De coach van Unitas besluit: "De score is te hoog uitgevallen. Ik kan leven met het verlies, want zij waren zeker vanavond beter, maar had vooraf op meer gehoopt."

Tien punten

De rood-blauwen blijven vijfde in de eerste divisie. Het verschil met koploper Rapiditas is zes punten: tien om zestien.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.