Bas Dost verlaat ziekenhuis met inwendige defibrillator en revalideert thuis

Bas Dost
Bas Dost © ANP / Jeroen Putmans
VOETBAL - Bas Dost heeft het ziekenhuis verlaten en is weer thuis. Daar zal de spits uit Coevorden verder revalideren, meldt zijn club NEC. Dost zakte bijna twee weken geleden in elkaar op het veld tijdens het uitduel met AZ.
Al snel na het ineenzakken bleek dat de 34-jarige spits met een ontstoken hartspier kampte. Inmiddels heeft Dost een ICD gekregen. Dat is een defibrillator die ingrijpt bij hartritmestoornissen.

Waardering voor steun

"Ik ben blij weer thuis te zijn en ga nu in alle rust herstellen. Ik wil graag nog een dankwoord richten aan iedereen die me de afgelopen periode heeft gesteund. We waarderen dat ontzettend", aldus Dost op de clubsite.
Vlak voor het einde van de wedstrijd in Alkmaar zakte Dost in elkaar. Hij werd direct geholpen op het veld, omringd door geschokte spelers.
De wedstrijd werd bij een stand van 1-2 in het voordeel van NEC gestaakt. Dost maakte één van de Nijmeegse doelpunten. De laatste minuten van de wedstrijd worden op woensdag 6 december uitgespeeld. Het zal gaan om een halve minuut reguliere speeltijd en minimaal vijf minuten blessuretijd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.