Arianna Pruisscher sprint naar podium bij marathon van Den Haag

Arianna Pruisscher sprint naar podium bij marathon van Den Haag
links Arrianna Pruisscher, rechts haar ploeggenote Maaike Verweij © RTV Drenthe/Karin Mulder
MARATHONSCHAATSEN - Arianna Pruisscher (25) uit Nieuw-Dordrecht heeft bij de marathon van Den Haag de sprint om de tweede plaats gewonnen van Elsemieke van Maaren. Haar ploeggenote bij Team Albert Heijn Zaanlander, Marijke Groenewoud, pakte solo één ronde voorsprong en won de wedstrijd.
Voor Pruisscher is deze tweede plaats een mooie opsteker. Zij scheurde vorig jaar februari op de Weissensee in Oostenrijk een pees in haar linker onderbeen en kampt nog altijd met de naweeën.

Maaike Verweij

Maaike Verweij (22) uit Veenhuizen, die ook voor de ploeg van Jillert Anema uitkomt finishte vanavond op de achtste plaats. Ook zij begon met een trainingsachterstand aan het seizoen omdat zij in het voorjaar de ziekte van Pfeiffer kreeg.
De marathon van Den Haag was de vierde wedstrijd van het seizoen die meetelt voor de Marathon Cup.Verweij, die vorig jaar nog het eindklassement wist te winnen, staat nu op de vijfde plaats in het tussenklassement.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.