Arnoud Bentum is eindelijk terug en bezorgt ACV nieuwe driepunter

Bentum
Arnoud Bentum juicht na zijn eerste treffer in het shirt van ACV © Sander Crajé
VOETBAL - Wat een droomscenario voor Arnoud Bentum vanmiddag. De 29-jarige spits, die in de zomer van vorig jaar zwaar geblesseerd de overstap maakte van Harkemase Boys naar ACV en meer dan een seizoen lang aan de kant stond, maakte in zijn eerste thuiswedstrijd voor de Asser club de winnende goal tegen Rijnsburgse Boys: 2-1.
Door die zege (de zevende van het seizoen) klimt de formatie van trainer Ruud Jalving van plek 6 naar plek 4 in de Betnation Divisie met 23 punten uit 13 duels. Koploper blijft Spakenburg met 33 uit 13, gevolgd door De Treffers met 29 uit 13 en Quick Boys. De ploeg uit Katwijk heeft 25 punten uit 13 wedstrijden.

'Het leek alsof ik twee linkerbenen had'

De treffer betekende niet alleen een overwinning voor ACV, maar ook voor Bentum zelf. "Absoluut. Tijdens en na de revalidatie van mijn gescheurde kruisband heb Ik af en toe wel getwijfeld of ik wel terug zou komen op niveau, helemaal na de promotie waardoor ik op een nog hoger podium terechtkwam. Tijdens de eerste trainingen van dit seizoen leek het ook of ik twee linkerbenen had. Maar ik ben doorgegaan en door keihard te werken heb ik nu voor de tweede keer minuten mogen maken, mede door de blessure van Giovanni Zwikstra (die net als vorige week bij Scheveningen ontbrak wegens een enkelblessure)."
"Dat ik de winnende scoor is fantastisch. Mooier kan eigenlijk niet. Vorige week maakte ik mijn debuut en hoopte ik al dat het balletje een keer lekker voor mijn voet zou vallen. Dat gebeurde niet, maar vandaag wel na een prachtige aanval via Freddy Quispel en Niels Grevink."
Droomscenario voor ACV'er Arnoud Bentum na meer dan jaar blessureleed

Dramatisch begin

ACV begon overigens dramatisch aan het duel tegen Rijnsburgse Boys, de club die al acht duels op rij niet wist te winnen. Voor het bestuur waren de slechte resultaten aanleiding om trainer Martijn Lagendijk (die bezig was aan zijn eerste maanden bij de geel-zwarten) aan het begin van deze maand aan de kant te zetten. Maar de formatie van interim-trainer Hein Leliveld werd in Assen in het zadel geholpen door Luka Prljic die al in de eerste minuut gigantisch in de fout ging in de opbouw. De captain van ACV verspeelde de bal en Nino Klaver profiteerde dankbaar en schoot langs de kansloze Ramon Nijland, de doelman die vorige week ontbrak wegens ziekte en ook vandaag allesbehalve okselfris onder de lat stond.

Frisse krachten

Toch groeide Nijland uit tot één van de helden van de middag, want nadat ACV kort voor rust via een gelukkige treffer van uitgerekend Prljic op gelijke hoogte kwam, moest de lange doelman in het tweede bedrijf een paar keer flink aan de bak. Met kunst- en vliegwerk, maar ook met een geweldige reflex op een inzet van Furhgill Zeldenrust, hield Nijland na rust zijn doel schoon. De thuisclub had ondertussen via invaller Bentum of uit drie gevaarlijke corners de 2-1 kunnen maken, maar ook dat lukte niet. En zo leek het dertiende duel van het seizoen voor beide ploegen in een gelijkspel te eindigen. Maar de frisse troeven van Ruud Jalving (Grevink en Bentum, op aangeven van de belangrijkste man dit seizoen bij ACV: Quispel) dachten daar anders over.

Opstellingen

ACV: Ramon Nijland, Tapmahoe Sopacua, Nande Wielink, Luka Prljic, Karim Bannani, Lars Dijk, Bas Aalderink (72. Rick Boyer), Freddy Quispel, Justin Mulder (72. Niels Grevink), Mark Jagt (46. Arnoud Bentum), Boy Spijkerman (86. Yannick Hettinga)
Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Roderick Gielisse (87. Johan de Haas), Dennis van der Plas, Daan Walraven, Rob Zandbergen, Nino Klaver, Dani van der Moot, Furhgill Zeldenrust, Delano Asante, Steff van Rooijen (87. Mitchi Huijsman), Sjors Kramer (78. Ilias Kariouh)

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.