Offday voor DOS’46 bij start Korfbal League: niet langs Groen Geel

De selectie van DOS'46
De selectie van DOS'46 © DOS'46
KORFBAL - DOS'46 ging op bezoek bij Groen Geel in Wormer op jacht naar de volle winst in de openingswedstrijd van de Korfbal League, maar de formatie van het trainersduo Henk Jan Mulder en Friso Boode kreeg het slot net niet van de deur: 12-12.
Na een 6-6 ruststand werd er na de onderbreking net zo vaak gescoord en dat was DOS'46 onwaardig, blikte Mulder terug. "Dit was een collectieve off-day van onze kant in de eerste wedstrijd waar we meer van hadden verwacht. Ik moet ver terug om een wedstrijd te herinneren waarin we zo slecht speelden."

2-6 voorsprong in rook op

Toch leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor DOS'46, dat snel uitliep naar een 2-6 voorsprong door treffers van Eline van Veldhuisen (2), Leander Zwolle (2), Tessa Lap en Christiaan Dekkers. Daarna stokte de productie en kwam Groen Geel sterk terug en ging erop en erover bij 6-6.
Het werd 9-7 en 10-8, waarna Mart Vrielink en Willemien Kracht de Nijeveners toch weer een voorsprong schonken (11-12). Uit een vrije worp, benut door Lisanne de Bruin (haar vierde treffer van de avond), werd het 12-12, waarna er bijna drie minuten lang niet meer werd gescoord.

Dekkers topschutter

Dekkers werd uiteindelijk met vier treffers topschutter, Leander Zwolle hield het bij 2, net als Willemien Kragt en Van Veldhuisen. Vrielink en Lap waren één keer trefzeker in Wormer.
Volgende week speelt DOS'46 in de eigen Eendracht in Nijeveen tegen promovendus HKC.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.