Kletsnatte streekderby Germanicus - Dalen eindigt gelijk: eerste puntenverlies voor thuisclub

Germanicus - Dalen
Streekderby Germanicus - Dalen kende geen winnaar © RTV Drenthe/Mark Mertens
VOETBAL - Germanicus leed vanavond het eerste puntenverlies van dit seizoen door de derby tegen Dalen met 1-1 gelijk te spelen. Ondanks het puntenverlies blijft Germanicus wel koploper in de 2e klasse H, maar kan Bon Boys morgenmiddag naast Germanicus komen.
Even leek het erop dat de wedstrijd niet door zou gaan. Maar om 16.00 uur werd de knoop doorgehakt: het veld werd goedgekeurd, ondanks de aanhoudende regen. De sfeer op sportpark De Pampert werd opgesierd met vuurpijlen en Bengaals vuur.
De bezoekers uit Dalen kregen de eerste kansen. Na een fout achterin bij Germanicus was het Tijmen Venhorst die de bal voor zijn voeten kreeg in de 16 meter. Zijn schot mistte richting en ging naast het doel. Dalen bleef aandringen. Zo'n 10 minuten later kregen de gasten weer een kans en weer wist Venhorst het doel niet te vinden.

Oude voetbalwet

De eerste 20 minuten was Dalen, de nummer 6 van de ranglijst, de bovenliggende partij. Maar het gebrek aan een goede afronding kwam de ploeg duur te staan. Want na een prima aanval aan de kant van Germanicus was het Stan Meijerink die met een snelle uithaal de bal goed in het doel schoot: 1-0.
De resterende minuten van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer. Dalen moest in de achteruit en de koploper zocht de aanval. Het was wachten op de 2-0. Dat zag ook Dalen-trainer Martin Drent. Hij wisselde zijn aanvallende buitenspeler voor een verdedigende back en probeerde zo meer grip te krijgen op de wedstrijd.

Gelijkmaker en daarna kans op kans, aan beide kanten

Na de thee leek Drent gelijk te krijgen. Dalen kreeg grip op de wedstrijd en scoorde al snel de gelijkmaker. Niels Koert kopte binnen uit een corner. Daarna was het billenknijpen voor zowel Germanicus als Dalen, in een waar kansenfestijn over en weer tot diep in de blessuretijd.
Lang leek het erop dat er nog wel een goal gemaakt zou worden, maar na een grote kans voor Dalen in de 93e minuut - waarbij de bal voor het doel van Germanicus langs werd geschoten - vond scheidsrechter De Haan het genoeg.

Eerste puntenverlies voor thuisclub

Door het gelijkspel leed Germanicus voor het eerst dit seizoen puntenverlies. Toch blijft de formatie van Jan Wielink koploper in de 2e klasse H, met nu 19 punten uit 7 duels. Dalen, dat vorige week voor het eerst verloor, staat zesde met 11 uit 6.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.