Collin Veijer kan niet opnieuw stunten, Masiá wereldkampioen Moto3

Collin Veijer ziet wereldtitel teamgenoot Sasaki door de vingers glippen
Collin Veijer ziet wereldtitel teamgenoot Sasaki door de vingers glippen © EPA / Noushad Thekkayil
MOTORSPORT - Colliin Veijer (18) is bij de avond-Grand Prix van Qatar als tiende gefinisht in de Moto3-klasse. Vorig weekend in Maleisië verraste de coureur uit Staphorst door na 33 jaar als eerste Nederlander een Grand Prix te winnen.
In Qatar zag Veijer zijn teamgenoot Ayumu Sasaki uit Japan naast de wereldtitel grijpen. Want één wedstrijd voor het einde van het seizoen is de Spanjaard Jaume Masiá wereldkampioen in de Moto3. Volgend seizoen wordt hij teamgenoot van Bo Bendsneyder bij het SAG Racing Team in de Moto2-klasse.
Veijer mocht vanmiddag vanaf de vijfde plek starten en kwam matig weg. Hij ging als tiende de eerste bocht in en reed vier rondes voor de finish nog op de dertiende plaats. Uiteindelijk finishte de coureur uit Staphorst dus op plek tien.

WK-stand

Desondanks doet de coureur van het Liqui Moly Husqvarna Intact GP Team goede zaken voor het klassement. Door een schuiver van zijn directe concurrent Moreira begint Veijer volgend weekend in Valencia als nummer zeven in de WK-tussenstand aan de laatste race van het seizoen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.