Freriks ziet deelname WK handbal aan neus voorbijgaan door blessure: 'Heel slechte timing'

231121_freriks
Merel Freriks met Oranje in actie tegen Montenegro op het EK vorig jaar © ANP
HANDBAL - Merel Freriks mist het WK handbal dat volgende week van start gaat in Denemarken, Noorwegen en Zweden. Afgelopen weekend liep ze met haar club Brest Bretagne Handball een kruisbandblessure op, die zodanig ernstig is, dat deelname aan het wereldkampioenschap daardoor aan haar neus voorbijgaat.
Een hard gelag voor de handbalster uit Emmen, die uitkeek naar de krachtmetingen tegen Argentinië, Congo en Tsjechië. "Ongelofelijk balen", zegt ze tegenover HandbalNL. "Een blessure komt nooit goed uit, maar dit is wel heel slechte timing", aldus Freriks, die de knop inmiddels al heeft proberen om te zetten en zich zegt te richten op haar herstel. "Ik kan er helaas niets meer aan veranderen."

'Ze wordt gemist'

Doordat Freriks ontbreekt in de Nederlandse handbalselectie, zitten er ditmaal geen Drenten in de handbalploeg. Twee andere Drenten, Daphne Luchies en Sharon Grummel, zaten in de voorselectie, maar werden niet geselecteerd door Bondscoach Per Johansson. Ook hij baalt van Feriks' afwezigheid.
"Merel is een fantastisch persoon, speelster en karakter die ongelooflijk gemist zal worden op het WK. Maar omdat Merel een vechter van formaat is, zal ze sterker terugkomen", liet hij optekenen tegenover de handbalwebsite.

Aanmoedigen vanuit huis

De ploeg van Johansson trapt het wereldkampioenschap op donderdag 30 november af, wanneer het Argentinië om 18.00 uur treft. Alle poulewedstrijden van het Nederlands team worden gespeeld in het Deense Fredrikshavn. Freriks heeft al laten weten dat ze haar teamgenoten thuis vanaf de bank zal aanmoedigen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.