Fred Grim: 'We willen naar boven blijven kijken'

Fred Grim
Fred Grim: 'We willen graag omhoog blijven kijken' © Jari Leijssenaar
VOETBAL - Alleen Chardi Landu ontbreekt vanavond bij FC Emmen, dat op bezoek moet bij Helmond Sport voor de vijftiende wedstrijd van het seizoen. In de voorgaande zeven uitduels bleef de Drentse club ongeslagen. Vier keer werd er gelijkgespeeld en er werden drie duels gewonnen. Mede door die ongeslagen status staat Emmen op dit moment op de derde plaats, op drie punten van Roda JC.
De formatie van trainer Bas Sibum staat dus op één van de twee directe promotieplekken in de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft wel een duel meer gespeeld. Daarboven staat trouwens nog Willem II, met 32 punten uit 15 duels. Dat zijn er zes meer dan Emmen, maar ook de Tilburgers hebben een duel meer gespeeld.
FC Emmen kan dus naar boven kijken, maar beseft ook dat één of twee nederlagen op rij een vrije val kan betekenen. Helmond Sport bijvoorbeeld heeft op plek 10 maar vijf punten minder dan Emmen. "En Helmond Sport is een prima ploeg", weet Fred Grim. "De club heeft vorig seizoen al een financiële injectie gehad en hebben, ondanks een matig jaar nu toch echt de weg naar boven ingezet." Blikvanger is Martijn Kaars, de aanvaller die al tien keer scoorde dit seizoen. Dat is bijna de helft van de totale productie. "Maar ze hebben meer goede spelers", weet Grim. "Maar wij willen graag omhoog blijven kijken en dus telt eigenlijk alleen de winst. Daar is iedereen zich wel van bewust."
Zijn eigen ploeg gaf hij na het laatste duel tegen FC Den Bosch een paar dagen vrij. "Ik denk dat dat goed is geweest. Spelers konden familie en vrienden bezoeken en kwamen fris terug." Een week geleden werd er nog een onderlinge oefenwedstrijd gespeeld, die volgens Grim vooral in het teken stond van 'finetunen'.

Jan Quispel en Darren Raekwon Mcintosh-Buffonge

Bovendien kon de oefenmeester twee toekomstige opties, Jan Quispel en Darren Raekwon Mcintosh-Buffonge, goed bekijken. De eerste is na een jaartje Amerika terug in Nederland en traint voorlopig mee met de beloften (van Theo ten Caat) en de tweede was op proef. De 25-jarige linksbenige (aanvallende) middenvelder uit Antiga en Barbuda maakte volgens Grim een aardige indruk en later zal blijken of de voormalig jeugdspeler van Manchester United , die later nog speelde voor NAC en Telstar, in aanmerking gaat komen voor een contract. Grim: "We gaan in ieder geval niet over één nacht ijs."

Zelfde elf

Grim liet, zoals gebruikelijk, niets los over zijn basiself tegen Helmond Sport. Toch lijken dezelfde elf als tegen FC Den Bosch te starten: Hoekstra, Te Wierik, Heylen, Dirksen, Burnet, Bernadou, Vlak, El Messaoudi, Mendes, Parzyszek en Ubbink.
Fred Grim: 'We willen graag omhoog blijven kijken'

Live radio

Helmond Sport - FC Emmen begint vanavond om 20.00 uur. De live-uitzending op Radio Drenthe, met René Posthuma en Niels Dijkhuizen begint om 19.30 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.