Fred Grim: 'Mooi dat we de laatste weken juist dit scenario hebben getraind'

Fred Grim
Fred Grim was opgelucht na de zege in Helmond © RTV Drenthe
VOETBAL - Fred Grim stond na afloop van het met 1-2 gewonnen duel in Helmond opgelucht voor de camera. "We moesten ineens, volledig onnodig, overleven en hebben dat gelukkig goed gedaan met z'n allen."
De rode kaart van Julius Dirksen leverde een hels half uurtje op tegen de nummer 10 van de Keuken Kampioen Divisie. De zo zeker ogende 0-2 voorsprong werd een penibele 1-2. "Het is mooi dat we hier de laatste twee weken veel op hebben getraind. Dat heet dan scenario-training, waarin een voorsprong van één doelpunt verschil moet worden verdedigd. Dat inleven, in zo'n situatie, bleek tijdens de trainingen best lastig maar vanavond deden de mannen dat prima. Daar heb ik ze een groot compliment voor gegeven."
Grim vond dat zijn ploeg een sterke eerste helft speelde, maar zoals wel vaker vergat om het krachtsverschil uit te drukken in een grotere marge. "De 0-2 bij rust was oké, maar had echt wel 0-3 moeten zijn. Dan is de marge daar en sluit je zo'n situatie als nu in het laatste half uur vrijwel zeker uit."

Geel

De oefenmeester kreeg overigens in het heetst van de strijd nog wel zijn eerste gele kaart van het seizoen. "Daarvoor steek ik de hand in eigen boezem omdat ik reageerde op een official, al vind ik wel dat juist zo'n vierde man zich best mag inleven in een wedstrijd en niet over elk klein regeltje moet vallen. Ik had niet moeten reageren, maar dat is emotie. Die man kan zo'n opmerking toch ook gewoon weglachen."
Fred Grim: 'Mooi dat we de laatste weken juist dit scenario hebben getraind'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.