Assistkoning Desley Ubbink is 'eindelijk' weer bepalend

Ubbink
Desley Ubbink: 'Je kan niet zo aan wedstrijd beginnen' © RTV Drenthe
VOETBAL - Het ging de laatste weken wat minder met Desley Ubbink, maar afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport toonde de nummer 10 van FC Emmen alweer wat meer zijn kwaliteiten. Vanavond was hij de man van de assist op de enige goal van de avond. "Mooi dat die bal door de benen van de verdediger ging en Rui Mendes uitstekend afrondde."
Met vijf assists is Ubbink dé aangever van FC Emmen tot nu toe en van alle KKD-spelers heeft alleen Cambuur-speler Michael Breij meer assists (6) achter zijn naam staan. Dat aantal had Ubbink vanavond kunnen overstijgen als Mike te Wierik en Michaël Heylen de gave voorzetten van de Brabander hadden gepromoveerd tot treffers. "Maar bijna-assists tellen niet. Maar die ene, op de winnende, is fijn. Dat gevoel neem ik mee richting komende vrijdag."

Mentaal

Dan gaat FC Emmen op bezoek bij koploper Willem II. "Dat zal een ander duel worden dan vanavond. Ook mentaal gezien. Dat mag eigenlijk niet, maar onbewust speel je zo'n duel toch anders. Want heel eerlijk, hoe wij vandaag voor de dag kwamen was niet best."
Assistkoning Desley Ubbink is 'eindelijk' weer bepalend

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.