'Mijn vrienden en de bierprijs maakten de keuze voor Witteveense Boys '87 makkelijk'

Witteveense Boy Thijs Uineken is te gast in de Onze Club Podcast
Witteveense Boy Thijs Uineken is te gast in de Onze Club Podcast © RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
Dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe elke dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep.
Podcastmakers Stijn Steenhuis en Tom Meijers ontvangen deze week Thijs Uineken, de topschutter van vv Witteveense Boys '87 én de provincie. Uineken maakte afgelopen zomer de stap van vierdedivisionist VKW naar de vijfde klasse en scoort dit seizoen aan de lopende band.
Al is het eenvoudige scoren niet de drijfveer van de overstap geweest voor de 26-jarige goalgetter. "Bij de Boys spelen al mijn vrienden en dus is het supergezellig om daarmee samen te spelen nu. Ook het bier dat maar een euro kost in de kantine helpt mee", lacht Uineken in de Onze Club Podcast.
Topschutter van Drenthe te gast in de Onze Club Podcast: vijftienvoudig doelpuntenmaker Thijs Uineken
Host Stijn Steenhuis gaat deze week in op de actualiteit en licht opvallende ballenvangers van dit weekend uit. Zo was - net als vorige week overigens - in Onze Club te zien dat een speler het doel moest verdedigen na een rode kaart voor een keeper. Damy Sinot van NWVV werkte zich zaterdagmiddag bij SC Angelslo op het scoreformulier.
Sidekick en Valthermond-verdediger Tom Meijers speelde dit weekend tegen vv Annen. Het was waterkoud en het spel, noch de douches in de kleedkamer van de Anneroelen konden hem verwarmen. Dat veranderde pas toen hij de nostalgische kantine betrad. "Ik was weer even tien."

Meepraten via de OCP-app

Vorig seizoen werd de Onze Club Podcast-app geïntroduceerd voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. De app telt inmiddels meer dan tachtig leden uit het Drentse amateurvoetbal. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.
Thijs Uineken (Witteveense Boys'87) | S02A11 | Onze Club Podcast

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.