Spelers zeggen vertrouwen op: René Wollerich ontslagen bij Achilles 1894

René Wollerich
René Wollerich is ontslagen als trainer van Achilles 1894 © RTV Drenthe
VOETBAL - René Wollerich is de laan uitgestuurd bij Achilles 1894. De 58-jarige Groninger moet vertrekken vanwege de teleurstellende resultaten. De Asser club staat 11e in de zaterdag 2e klasse J en zal alle zeilen moeten bijzetten om weg te blijven uit de degradatiezone.
Het bestuur van de oudste amateurclub van Drenthe voerde diverse gesprekken met de spelersraad en daaruit bleek dat er onvoldoende vertrouwen is dat Wollerich het tij kan keren.

Eerste klus in Drenthe

Voor Wollerich, die al meer dan 25 jaar fulltime in het voetbal werkzaam is, was Achilles 1894 zijn eerste uitdaging buiten de provincie Groningen. De oud-trainer van onder andere Appingedam, Bedum, CVVB, Omlandia en HS'88 kwam vorig seizoen over van Helpman, waar hij nu nog actief is als Hoofd Opleidingen. Ook is hij eigenaar van de voetbalschool Meerstad, verricht hij werkzaamheden als scout voor Ajax en werkt hij voor de KNVB.

Raymond Middel

Achilles 1894 laat weten per direct op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Voorlopig neemt assistent-trainer Raymond Middel de honneurs waar. Zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke is morgen in het Friese Kollum.

Tweede trainer

Overigens is Wollerich de tweede trainer in Drenthe die het einde van het seizoen niet haalt. Een maand geleden vertrok Nico Haak, in goed onderling overleg, bij eersteklasser WKE'16.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.