Parzyszek: 'De nederlaag was niet onverdiend, maar het was wel heel onnodig'

Parzyszek
Parzyszek had FC Emmen voor rust op voorsprong moeten schieten, maar raakte de lat. © Jari Leijssenaar
VOETBAL - Hij had de 0-1 op z'n hoofd en z'n schoen, maar scoorde niet. Het bleken dure missers van Piotr Parzyszek, want na rust bleek Willem II een stuk effectiever.
Met name de tweede kans, halverwege de eerste helft, had de 0-1 moeten zijn. Dat besefte de Poolse spits zelf ook. "Maar ik deed eigenlijk niets verkeerd. Die voorzet van Mike te Wierik werd onderweg nog aangeraakt door Jari Vlak, waardoor ik de bal een beetje achter me kreeg. Toch raakte ik 'm goed. Helaas knalde 'ie tegen de lat."

Overtreding

"We wilden de lijn van het tweede gedeelte in de eerste helft doortrekken na rust, maar bij een afgeslagen corner gaat het mis. Zo'n jongen mag niet zo vrij staan, maar dat is voetbal. Die dingen gebeuren. En aan de tweede goal gaat gewoon een overtreding vooraf. Ik vond die man goed fluiten verder, maar daar zat 'ie echt mis. Toen was het 2-0 en was het duel gespeeld."
Al met al is Parzyszek van mening dat zijn ploeg vooral vergat te voetballen. "We speelden te vaak en te snel de lange bal en gingen mee in hun geliefde spelletje, met veel duels. Daar moeten we van leren en volgende week hebben we maar één opdracht: dit rechtzetten."
Parzyszek: 'Je kan niet zeggen dat we onverdiend verliezen, maar het was wel heel onnodig'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.