DZOH in slotfase naar winst tegen hekkensluiter Hoogezand

Karlo Meppelink DZOH
Meppelink zag DZOH in de slotfase winnen van Hoogezand. © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - Het moest van heel ver komen, maar DZOH boekte vanmiddag de zesde zege van het seizoen. De nummer 3 van de 1e klasse J maakte op eigen veld een 0-2 achterstand goed. In de absolute slotfase werd Bjorn Jansen de matchwinner voor de club uit Emmen.
Daar zag het dus lang niet naar uit, want halverwege de eerste helft keek de ploeg van trainer Karlo Meppelink tegen een 0-2 achterstand aan door treffers van Joran van Zwol en Heine Uuldriks. Toen Daniel Sanafikhah op slag van rust de marge verkleinde gloorde er weer hoop voor DZOH en dat was niet onterecht. Na een klein uur spelen was Navid Poyan verantwoordelijk voor de gelijkmaker en werd Jansen in de 90e minuut dus de gevierde man.
"In de beginfase stonden we te slapen, maar na de 2-0 achterstand werden we goed wakker en kwamen we sterk terug. De winnende viel pas laat, maar kansen om het duel eerder te beslissen kregen we wel degelijk in de tweede helft. Na twee moeizame wedstrijden is deze overwinning goed voor de moraal."

Stand

Door de zege kruipt DZOH richting koploper Oranje Nassau. Het verschil met de oranjehemden uit Groningen is nog maar één punt. Oranje Nassau heeft 20 punten uit 19 duels, DZOH heeft er - net als WVV - 19, al deed de formatie uit Winschoten daar een duel minder over (9 om 8).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.