FC Meppel wint topper van Vitesse'63

Ingooi FC Meppel
Mick van Laere scoorde de 0-1 voor FC Meppel © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - De topper in de 3e klasse D tussen Vitesse'63 en FC Meppel werd gewonnen door de gasten. De Meppelers wonnen overtuigend met 0-4.
Door de overwinning blijft FC Meppel koploper en heeft na 10 duels nu 25 punten. Een punt meer dan Be Quick '28, dat tweede staat. Vitesse'63 doet even een pas op de plaats en staat nu zesde met 14 punten, maar met twee wedstrijden minder gespeeld.

Effectief

In een koude eerste helft, de wedstrijd werd op het kunstgrasveld in Koekange gespeeld, sprong FC Meppel in de eerste helft effectief met de kansen om. De eerste twee kansen waren direct raak. In de veertiende minuut opende Mick van Laere de score. De linkerspits schoot de bal diagonaal binnen (0-1).
Amper vijf minuten later was het al 0-2. Camiel Fidom kopte de bal, onhoudbaar voor doelman Thomas Keizer binnen. Voor rust gebeurde er voor beide doelen niet heel veel meer.

Beslissing

FC Meppel begon goed aan de tweede helft en scoorde als snel de 0-3. Invaller Jason stond amper drie minuten in het veld toen hij de wedstrijd leek te beslissen. Vitesse'63 kreeg een paar kleine kansen, maar kon de wedstrijd niet meer spannend maken.
In de slotfase bepaalde Hugo Bisschop de eindstand op 0-4 en blijft de ploeg uit Meppel koploper van 3D.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.